Afbeelding

Bijzondere Nacht van de Nacht bij Het Spookbos

Algemeen

LAREN - Met een recordaantal bezoekers van bijna zeshonderd mensen kan de 11de Nacht van de Nacht bij als geslaagd worden betiteld. Met leuke activiteiten werd aandacht gevraagd voor de invloed van lichtvervuiling op mens, dier en natuur. "We hopen de BEL daarmee weer een stukje duurzamer te krijgen", zegt Sabine Klaver van Het Spookbos.

Er werden verschillende activiteiten aangeboden, zoals een belevingscircuit, waarbij kinderen in de huid van een nachtdier konden kruipen en alleen het zintuig mochten gebruiken wat dat specifieke nachtdier ook gebruikt. Zo moesten ze als een das aan de hand van geursporen de weg door poortjes vinden en kon als een mol door een tunnel gekropen worden en moest de regenworm gevonden worden door alleen het tastzintuig te gebruiken. In een volledig donkere ruimte werden de kinderen uitgedaagd om als vleermuis aan de slag te gaan en op basis van echo hun prooi (de nachtvlinder) te vinden.

Uiteraard deelden de lieve heksen in het bos weer chocolademelk uit en konden de kinderen een speurtocht in het bos doen met nachtdieren en lichtvervuiling als thema. In het weiland was een sterrenhut opgezet. Helaas was het te bewolkt om de echte sterren te kunnen zien. Bezoekers konden plaatsnemen op matrassen, lekker op de rug gaan liggen en naar een projectie van sterren op het plafond kijken. Hierbij werd aandacht besteed aan het herkennen van sterrenbeelden, maar ook aan het puur beleven van de pracht van de sterren. Aan het einde van de lezing werd aan deelnemers gevraagd om twee minuten lang stil te zijn en alleen maar heerlijk van de sterren te genieten. De meest gehoorde uitspraak was dat het heerlijk was om even op deze manier tot rust te komen.

Ook werd rond 19.00 uur bekend gemaakt welke leerlingen van groep 8 mogen deelnemen aan het Grote Generatie Duurzaamheid Debat op woensdagavond 13 november in de Larense raadzaal. Bibi, Sebastiaan, Anne-Fleur, Valentijn, Matthijs en Julie mogen de jongste generatie van Laren vertegenwoordigen op deze bijzondere avond. Mocht u ook willen deelnemen aan het debat of aanwezig willen zijn als publiek, meld u aan via nme@spookbos.nl.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant