Speelgoed kan van eigenaar wisselen bij De Groene Afslag.
Speelgoed kan van eigenaar wisselen bij De Groene Afslag. (Foto: PR)

Recycle Sint bij De Groene Afslag in Laren

LAREN - De Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg 117 organiseert op dinsdag 19 november van 19.00 tot 21.00 uur de speelgoedruilmarkt Recycle Sint. Want is het nog wel van deze tijd om allemaal nieuwe spullen te kopen?

De mensen van De Groene Afslag vinden het - als organisator van deze speelgoedruilmarkt - belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven.

Speelgoedberg
"Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kunt meteen die speelgoedberg in je huis verkleinen. Vorig jaar was de ruilmarkt, een initiatief van Branding a Better World, op andere locaties in Nederland een enorm succes, dus we hopen dit jaar bij ons ook op een hoge opkomst", aldus Shirley Kuijpers van De Groene Afslag.
Recycle Sint laat zien dat het niet alleen een groen initiatief is, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en - niet onbelangrijk - goed voor de portemonnee.

Shopper of doos
Geïnteresseerden kunnen het nog goede en schone speelgoed (maximaal een shoppertas of doos vol) inleveren tussen 19.00 en 19.45 uur. Voor elk ingeleverd item ontvangt de brenger een waardebon waarmee tussen 19.45 tot 21.00 uur weer een ‘nieuw’ stuk speelgoed aangeschaft kan worden.

Goed doel
Speelgoed dat niet geruild wordt, wordt opgehaald door de Stichting Mohuka, een stichting die jaarlijks speelgoed inzamelt in de sinterklaasperiode voor gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Gratis toegang, maar aanmelden is fijn en kan via Facebook (https://bit.ly/2MD1QW1).

Meer berichten