De cover van het gedichten-fotoboek.
De cover van het gedichten-fotoboek. Foto: PR

Presentatie van polderboek met foto's én gedichten

Algemeen

EEMNES - Op de Jenaplanschool De Hobbitstee aan de Aartseveen 70 vindt donderdag 7 november van 19.30 tot 20.30 uur de boekpresentatie van het werk Polder van Eemnes plaats.

Burgemeester Roland van Benthem ontvangt het eerste polderboek, dat is samengesteld door fotograaf Nico Bierlaagh en dichter Gerard Beentjes. Bierlaagh maakte een schitterende serie foto's van de polder van Eemnes en Beentjes selecteerde een groep van vijftien dichters uit de regio die gedichten zijn gaan schrijven bij de foto's die in het boek staan. In het boek zijn - na een workshop die beide heren dit voorjaar hebben gegeven in de groepen 7 en 8 van De Hobbitstee - ook tien gedichten van leerlingen opgenomen. Beentjes: "De school is trots dat de leerlingen met zo veel enthousiasme aan de slag zijn gegaan en dat er zulke prachtige en creatieve gedichten zijn geschreven."
Tijdens de boekpresentatie dragen dichters voor uit het boek, waaronder de drie dorpsdichters van Eemnes: Leon Lutterman, Gerard Wortel en Gerard Beentjes. Curs Zegers en Anne Roozeboom zorgen voor de muzikale omlijsting.
Het boek Polder van Eemnes kost 20 euro en is ook te bestellen via info@deliterairewerkplaats.nl.






Uit de krant