V.l.n.r.: Mieke, Leon, burgemeester Joan de Zwart-Bloch en Ellewies.
V.l.n.r.: Mieke, Leon, burgemeester Joan de Zwart-Bloch en Ellewies. (Foto: Yvonne Verburg)
foto's

Nieuwe leden voor gemeenteraad Blaricum

BLARICUM - In de gemeenteraadsvergadering - vanavond - zijn Ellewies Claushuis-Rademaker, Mieke Bakker en Leon van Urk Dam als gemeenteraadsleden geïnstalleerd.

Ellewies Claushuis-Rademaker (CDA) volgt Piet Oldenziel op, die wegens ziekte zijn raadswerk heeft neergelegd. Ze maakt al vele jaren deel uit van de steunfractie en de laatste jaren is zij ook fractie-assistent van het CDA. "Bij de laatste verkiezingen stond ze tweede op de kieslijst voor het CDA", meldt Florent Vlak, bestuursvoorzitter CDA Blaricum. Claushuis is werkzaam in de zorgsector en al vele jaren betrokken bij de Sint Vitusparochie in Blaricum als vrijwilliger en lid van de Locatieraad.

Ook Leon van Urk Dam neemt zitting in de raad. Voor Democartisch Alternatief Blaricum (DAB). Rob Bruintjes - vanavond overigens ook aanwezig - kan namelijk voorlopig nog niet aanschuiven in verband met zijn revalidatie. Van Urk Dam is de echtgenoot van de Ramona Beemsterboer-Van Urk Dam, die tijdelijk fractievoorzitter van DAB is. "Voor de komende zestien weken neemt Leon waar", liet Beemsterboer-van Urk Dam eerder weten.

En tot slot komt Mieke Bakker de gemeenteraad versterken. Ze volgt vertrekkend Hart voor Blaricum-raadslid Ilona Haas op. Bakker is de partner van wethouder Anne-Marie Kennis. VVD en D66 zijn bang voor belangenverstrengeling. Daarop reageerde de wethouder als volgt: "Wij zijn er van overtuigd heel goed in staat te zijn privé en zakelijk te scheiden. De afspraak is gemaakt dat de portefeuilles die Mieke gaat behartigen niet mijn portefeuilles betreft. Mieke is heel goed in staat haar rol als raadslid en coalitiegenoot op een integere manier in te vullen."Meer berichten