Vanmiddag kwamen alle betrokkenen bijeen op het gemeentehuis.
Vanmiddag kwamen alle betrokkenen bijeen op het gemeentehuis. (Foto: gemeente Blaricum)

Sociale woningen op terrein brandweerkazerne dichterbij

BLARICUM - De gemeente Blaricum en Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken hebben vandaag de koopovereenkomst getekend voor het bouwplan van zeven sociale, grondgebonden woningen op het terrein van de oude brandweerkazerne aan de Verbindingsweg.

De compacte woningen - met twee slaapkamers op de eerste verdieping - zijn vooral geschikt voor kleine huishoudens. Door de zonnepanelen op de daken en de warmtepompen voor verwarming en warm water levert aannemer Driesten-Harskamp het bouwplan volledig duurzaam op.

Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken, is tevreden nu het project van start kan: "Met de bouw van deze woningen geven we zowel invulling aan onze doelstelling om de doorstroming te bevorderen als aan onze ambitie om de CO²-uitstoot te reduceren. Een win-win situatie dus!."

Authentieke stijl
Het eerste plan bestond uit de prefabricering van de woningen, maar dit bleek onvoldoende voordelen te bieden. Daarom is gekozen voor een traditionele bouwmethode. De huizen krijgen de uitstraling van een oude boerderijwoning door de houten luiken, deuren en hellende kappen. Voor de houten luiken wordt de traditionele heldergroene kleur gebruikt die vaker in het dorp is toegepast. Liesbeth Boersen, wethouder gemeente Blaricum: “De gemeente is blij met deze mooie nieuwe woningen. De architecte, mw. Manon Pattynama, heeft zich laten inspireren door de vele boerderijen en boerenerven in Blaricum.”

Planning
Na de sloop eind dit jaar wordt archeologisch onderzoek verricht. Dit is gebruikelijk bij de verwijdering van gebouwen in oude steden en dorpen. De bouwwerkzaamheden starten vervolgens in het eerste kwartaal van 2020. Naar verwachting zijn de woningen na de zomer van 2020 gereed. De toewijzing van de woningen verloopt tegen die tijd via WoningNet.

Meer berichten