Frans Ruijter kent Blaricum op z'n duimpje.
Frans Ruijter kent Blaricum op z'n duimpje. (Foto: Bob Awick)

Tweede boek van Frans Ruijter klaar

BLARICUM - Geboren en getogen in Blaricum heet het boek van Frans Ruijter (68) dat binnenkort in de lokale boekhandel te vinden is. In tegenstelling tot zijn eerste boek, waarbij de rechten bij de Historische Kring Blaricum liggen, geeft Ruijter dit boekwerk in eigen beheer uit. "Ik houd niet van schooien en bedelen."

Ruijter heeft duizend exemplaren laten drukken. "En 250 mensen hebben al ingetekend", zegt de Blaricummer trots.

Fier is hij ook op het feit dat de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag Geboren en getogen in Blaricum als cultureel erfgoed opneemt in de collectie.

Wonderen

Het 256 pagina's tellende boek, met bijna driehonderd foto's én harde kaft, is een bundeling van de Heb je nog nieuws?!-artikelen uit de Hei & Wei in de periode 2012-2018. Daarin schrijft Blaricummerkenner Ruijter in memoriams ter herdenking van overledenen, beschrijft hij bijzondere voorvallen in het dorp en verklaart hij straatnamen. "Altijd gebaseerd op de historie", gaat de schrijver verder, die daarnaast zijn complimenten wil maken aan vormgever Ton Hartong. "Zonder hem had ik dit boek niet kunnen uitgeven. Hij heeft een geweldige prestatie geleverd, is met precisie te werk gegaan en heeft écht wonderen verricht. Het is een mooier product geworden dan de eerste", zegt Ruijter eerlijk.

Het boek is te bestellen via www.fransruijter.nl en kost tot 8 november bij voorintekening 19,95 euro (vanaf 9 november 24,95 euro). Daarna te verkrijgen bij de Blaricumsche Boekhandel, Historische Kring Blaricum (Brinklaan 4a, open op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 20.00 tot 22.00 uur) en bij Haarstudio5 in het winkelcentrum in de Bijvanck.


Meer berichten