DAB weer in actie voor brandweer

Ramona Beemsterboer Van Urk Dam, fractievoorzitter DAB.
Ramona Beemsterboer Van Urk Dam, fractievoorzitter DAB. (Foto: Hans Ros)

BLARICUM - Ten minste acht brandweerlieden zijn geïnteresseerd in tijdelijke huisvesting in een woonunit. Dat heeft Democratisch Alternatief Blaricum uitgezocht. "En er zijn ook agrariërs die geen enkel probleem hebben met het tijdelijk plaatsen van een woonunit op hun kavel", zegt Ramona Beemsterboer Van Urk Dam, fractievoorzitter Democratisch Alternatief Blaricum (DAB).

Ze heeft zich gisteravond - tijdens de raadsvergadering - opnieuw hard gemaakt voor huisvesting voor lokale brandweerlieden. Deze vrijwilligers dreigen in verband met gebrek aan woonruimte het dorp en daarmee ook het brandweerkorps te verlaten.

In haar motie - gesteund voor VVD en D66 - vroeg Beemsterboer Van Urk Dam de door DAB aangegeven huisvestingsalternatieven te onderzoeken, en ook ten minste één van de zeven nieuwe sociale huurwoningen aan de Verbindingsweg (terrein oude brandweerkazerne) te reserveren voor de brandweer. Daarnaast ligt er het verzoek aan het college om te gaan praten met de eigenaar van de huidige kazerne om te weten te komen of hij openstaat voor het creëren van appartementen ten behoeve van de brandweer. De DAB-fractievoorzitter verwachtte gisteren dat de motie het zou halen. "Ik acht het onwaarschijnlijk dat de andere politieke partijen tegen een voorstel tot onderzoek naar alternatieve huisvesting voor de brandweer kunnen zijn."

Helaas voor DAB was de uitslag anders en werd de motie verworpen. Beemsterboer Van Urk Dam vindt dat de coalitie de insteek van motie niet heeft begrepen. "Alle ideeën die wij in deze motie hebben geopperd werden in twijfel getrokken. Wij zijn te ongeduldig en moeten wachten op het plan van de wethouder. Hoe dan ook, het onderwerp huisvesting brandweer Blaricum is wel weer onder de aandacht gebracht."

Meer berichten