Le Buhan (r) overviel raads- en collegeleden.
Le Buhan (r) overviel raads- en collegeleden. (Foto: )

Larense hondenbezitters in actie tegen vele vuurwerk(overlast)

LAREN - Voorafgaand aan de raadsvergadering heeft dierenvriend Annemarie le Buhan samen met mededorpsgenoten 'actie' gevoerd tegen het afsteken van vuurwerk. Eerder op de dag had ze de griffier laten weten te willen inspreken, maar het reglement van orde voorziet er niet in om dat over onderwerpen 'vreemd aan de orde' te kunnen doen.

Maar burgemeester Nanning Mol, die voor het eerst de vergadering voorzat, vindt het wel een onderwerp met maatschappelijke impact waar hij en de raad naar moeten luisteren. Daarom stelde hij voor dit punt mee te nemen naar het presidium (dagelijks bestuur van de gemeenteraad, red.), zodat gezamenlijk op een gepaste manier over dit onderwerp gesproken kan worden. "Ik hoop dat we daarmee voldoende recht hebben gedaan aan hun energie om het onder onze aandacht te brengen."
Le Buhan is blij met dit vooruitzicht, want sinds september wordt er in Laren al flink vuurwerk afgestoken. "De wet- en regelgeving wordt niet nageleefd door een tekort aan handhaving", zegt de Larense kritisch. Ze heeft vooral te doen met alle dieren. "En het is zo niet 2019." Ze sprak buiten en in de hal van het gemeentehuis met raadsleden. "Net als de burgemeester vonden zij het ook een goede actie. Ik ben hier al vijf jaar mee bezig en heb al zo veel gesprekken gevoerd, maar ik denk dat we nu echt een goede opening hebben. Ik wil de burgemeester ook uitnodigen om met een grotere groep hondenbezitters in gesprek te gaan."

Meer berichten