V.l.n.r.: Peter van Drenth (ECE), wethouder Lankreijer en Roeffel (Icarus Sun BV).
V.l.n.r.: Peter van Drenth (ECE), wethouder Lankreijer en Roeffel (Icarus Sun BV). (Foto: gemeente Eemnes)

72 zonnepanelen gemeentewerf voor gebruik inwoners

EEMNES - Op het dak van de gemeentewerf aan de Zuidersingel zijn 72 zonnepanelen geplaatst. De energie die met deze panelen wordt opgewekt, komt beschikbaar voor Eemnessers die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen en daar toch gebruik van willen maken.

Het is een project dat de gemeente samen de Energie Coöperatie Eemnes uitvoert.

Door de inzet van zonnepanelen, wordt schone energie gebruikt. Daarmee draag je bij aan een reductie van CO². Wil je meedoen, meld je dan voor 15 november 2019 aan via zonnedak@eemnesenergie.nl van de Energie Coöperatie Eemnes. Er kunnen in totaal 12 deelnemers worden ingeloot. 

Samenwerking
De Energie Coöperatie Eemnes werkt samen met de gemeente aan projecten om Eemnes in 2030 energieneutraal te krijgen. "Daarmee dragen we bij aan een toekomstbestendige wereld. Eén van de projecten is het ter beschikking stellen van de 72 geplaatste zonnepanelen bij de gemeentewerf. De panelen worden geplaatst door Icarus Sun B.V. uit Laren. Zo stimuleren we ook de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener", zegt projectleider Hans Wiering namens de Energie Coöperatie Eemnes

Meer weten?
De energiecoöperatie ontzorgt inwoners bij de energietransitie en geeft besparingstips, maar ook advies over verduurzamingsmogelijkheden. De coöperatie helpt door duidelijkheid te geven over het isoleren van de woning, slimme inzet van bronnen voor de verwarming, warm water en meer. Voor vragen: info@eemnesenergie.nl.


Meer berichten