Foto: Sebastiaan Majoor

Eerste elftal SV Laren'99 pakt periodetitel

LAREN - Het eerste elftal van SV Laren'99 - onder leiding van trainer Fred Roest - heeft gisteren in een thuisduel tegen Olympia'25 uit Hilversum de eerste periodetitel gepakt. De wedstrijd telde maar liefst acht doelpunten. Zes voor Laren'99 en twee voor de Hilversumse ploeg.

Het was een spannende voetbalzaterdag, want de nummers 1 tot en met 4 konden de periodetitel winnen, waaronder ook de deelnemers aan deze regionale derby. Er stond dus genoeg druk op de ketel voor beide clubs.

Uitblinker
Olympia'25 begon voortvarend aan de wedstrijd onder leiding van de jonge arbiter Gerritsma en Laren'99 leek een moeilijke middag tegemoet te gaan. Echter na vijftien minuten kantelde dat beeld volkomen. Uitblinker Joost Knuvers voerde de druk op en Laren werd de bovenliggende partij. In de 37ste minuut werd een prachtige combinatie uitstekend afgerond door spits Jordi Karssen en kwamen de Laarders op een meer dan verdiende voorsprong en deze werd tot aan de rust goed verdedigd. De lat was nog wel de reddende engel bij een spaarzame counter van de Hilversummers.

Risico's
Tijdens de rust was trainer Roest bijzonder tevreden over het eerste deel en wist hij zijn spelers te overtuigen dat er nog veel meer moois in zat als zij verantwoord meer risico’s durfden te nemen. Deze woorden misten hun uitwerking niet en was het Joey Franken die in de 53ste op een prachtige wijze de 2-0 op het bord zette. Enige minuten later werd een aanvaller van Laren'99 op onreglementaire wijze de doortocht belemmerd en kon Olympia'25 verder met tien man. De daarop volgende vrije trap van Jeroen Roest werd door de muur van richting veranderd en zo stond ineens een comfortabele 3-0 op het bord en werd het zelfs 4-0.

Wissels
Roest sr. was genoodzaakt om twee wissels snel achter elkaar uit te voeren waardoor de organisatie even weg viel. De Hilversummers wilden een complete afstraffing voorkomen en wisten door twee treffers de spanning terug te brengen. Laren herpakte zich echter uitstekend en door treffers van Roest en Franken werd deze derby met 6-2 beslist in het voordeel van de Laarders en werd de goede competitiestart omgezet met het eerste periodekampioenschap.

"Een uitstekend resultaat waar niemand bij Laren'99 bij de start rekening had gehouden na een matig - vorig - seizoen. Fred Roest is er echter wederom in geslaagd om van de selectie een geheel te maken waarbij de spelers bereid zijn om voor elkaar te buffelen en dat zij weten dat de concurrentie groot is. Deze luxe is daardoor een van de ingrediënten van het succes en kan verder uitgebouwd worden", aldus supporter Chris Bogaers. 

Buitenboys is volgende week de tegenstander en dan mag SV Laren'99 om 15.00 uur in Almere laten zien dat deze eerste periodetitel geen eendagsvlieg was.

Meer berichten