Afbeelding
Foto: Regio

Nieuwe pleegouders gezocht in Gooi en Vechtstreek

Algemeen

LAREN/BLARICUM - Het landelijke tekort aan pleegouders speelt ook in deze regio. Hierdoor is er onvoldoende opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. "We zijn op zoek naar nieuwe pleeggezinnen die veiligheid, structuur en warmte kunnen bieden", meldt de Regio Gooi en Vechtstreek.

De pleegzorgaanbieders, gemeenten en Regio Gooi en Vechtstreek maken zich in deze regio samen sterk om nieuwe pleegouders te zoeken.

Veilige omgeving

Soms kan een kind door omstandigheden (tijdelijk) niet meer bij de ouders wonen. Als pleegouder bied je veiligheid én een (tijdelijk) thuis. Pleegouders kunnen verschillende soorten opvang bieden: soms voor zeven dagen per week, af en toe een weekend, een vakantie of een aantal dagen of dagdelen in de week is ook mogelijk. Wat telt is dat een ouder een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden.

Minimumleeftijd

De minimale leeftijd voor een pleegouder is 21 jaar. Het is van belang dat er een goede match is tussen de ouder en het kind/de jeugdige. Mensen die zich aanmelden als pleegouder, ondergaan een professionele screening en worden zorgvuldig en persoonlijk begeleid.Vanavond, woensdag 13 november (19.30-21.30 uur), vindt voor geïnteresseerden een informatieavond over pleegzorg plaats in Bussum. Er wordt meer informatie gegeven over pleegouderschap. Diverse pleegouders en pleegzorgaanbieders uit de regio zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.pleegoudergv.nl.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 20 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant