Dirigent Ton Koopman en Mariëtte Nieuwboer van de Stichting Laren Klassiek.
Dirigent Ton Koopman en Mariëtte Nieuwboer van de Stichting Laren Klassiek. (Foto: Leo Janssen)

Weihnachtsoratorium in basiliek

LAREN - De vermaarde dirigent Ton Koopman komt zondag 15 december met zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir naar de Sint Jansbasiliek voor een uitvoering van de zes cantates die tezamen het Weihnachtsoratorium vormen.

De internationale solisten zijn Yetzabel Arias Fernandez (sopraan), Franziska Gottwald (alt-mezzosopraan), Tilman Lichdi (tenor) en Klaus Mertens (bas).

Uitzonderlijk

Het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach vertelt in zes delen het verhaal van de geboorte van Christus. Oorspronkelijk werden die delen niet op één avond maar in zes kerkdiensten van kerst tot Driekoningen uitgevoerd. Meestal worden er in concertvorm vier cantates ten gehore gebracht, maar dit jaar voert Ton Koopman - heel uitzonderlijk - alle zes de cantates uit.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is inmiddels begonnen. "Als je het vergelijkt met twee jaar geleden loopt de kaartverkoop ongeveer hetzelfde. Het is altijd spannend of we in verband met de kosten een nagenoeg volle kerk halen. We doen ons uiterste best. Ook omdat het bijzonder is dat we zo'n beroemd muziekgezelschap in Laren mogen ontvangen. Die traditie bestaat het komend voorjaar alweer vijftien jaar en dat willen we graag voortzetten. De wonderschone muziek van Bach verdient het. En vergeet niet dat Ton Koopman niet zo vaak in Nederland dirigeert; hij treedt voornamelijk op in China, Japan, Amerika en Europa. Dus dat hij ons dorp aandoet, is fantastisch", vertelt Mariëtte Nieuwboer van de Stichting Laren Klassiek:Tickets à 65 euro (eerste rang) en 55 euro (tweede rang), inclusief programmaboekje en pauzedrankje voor het Weihnachtsoratorium zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa, 0900-9203, of via www.larenklassiek.nl.

Meer berichten