Lies en Henk zijn nog altijd dol op elkaar.
Lies en Henk zijn nog altijd dol op elkaar. (Foto: Bob Awick)

Henk en Lies Rokebrand zijn na 60 jaar huwelijk nog altijd verliefd op elkaar

BLARICUM - Henk Rokebrand (82) en Lies Lodder (80) leerden elkaar kennen in 1957, trouwden ruim twee jaar later en vierden afgelopen weekend hun diamanten huwelijksfeest. Er kwamen gelukswensen van onder andere het Koninklijk Huis. Bijzonder, vindt ook Rokebrand, maar het viel hem wel op dat de koning niet zelf het telegram had ondertekend. "Maar ach, ik stuur hem ook geen felicitatie als hij jarig is", grapt de Blaricummer.

Rokebrand en zijn vrouw leerden elkaar in maart 1957 kennen bij V&D in Hilversum. "Lies verkocht daar kop-en-schotels en ik was op zoek naar een cadeautje voor mijn peettante. We raakten aan de praat en 's avonds heb ik haar opgewacht en naar huis gebracht. "We waren direct heel close met elkaar", herinnert de Blaricummer zich. Ze hadden een leuke verkeringstijd. "Maar toen vond er begin 1958 een grote ramp plaats", vertelt Rokebrand. "Ik werd ernstig ziek: ik had tbc en mijn halve long was weg. Lies kwam trouw tweemaal per week naar Berg en Bosch in Bilthoven." De liefde tussen de twee zat gebeiteld, beseften Henk en Lies. Ze verloofden zich met kerst 1958. "En op 14 november 1959 trouwden we op het gemeentehuis van Hilversum."

Het stel kreeg samen vier kinderen en zijn trotse (over)grootouders van zeven kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. "We hebben een mooi leven, maken nooit ruzie. We houden van vrolijkheid, schlagermuziek, operette en Griekenland. En we zijn nog altijd verliefd op elkaar."

Meer berichten