Afbeelding
Foto: Co Hoofd
foto's

Sinterklaas bezoekt Laren, Blaricum én Eemnes

Algemeen

BEL - Sinterklaas en zijn pieten hebben vandaag een bezoek aan zowel Laren, Blaricum én Eemnes gebracht. Het Spaanse gezelschap had dus een superdruk programma, maar het was in elke gemeente een waar kinderfeest.

"Het was echt beregezellig en lekker dorps druk. Burgemeester Mol heeft het super gedaan. We hebben achteraf complimenten over zijn enthousiaste optreden ontvangen", meldt Erwin van de Berg van het Oranjecomité Laren, die de jaarlijkse intocht organiseert. "We hadden naast zwarte pieten ook roetveegpieten."

De Blaricumse organisatie (Blaricumse Oranje Vereniging) laat in naam van Daphne Rokebrand weten dat ook daar de intocht probleemloos is verlopen. "Alles is ontzettend goed gegaan. Gezellig en druk. Ondanks de compleet opengebroken doorgang vanuit de Blaricummermeent waren er uit die wijk toch heel veel kindjes die achter de pietenband meeliepen naar De Malbak." Daar heette sinterklaas iedereen welkom.

In Eemnes voer de sint met skûtsje Lutgerdina via de Eemnesservaart het polderstadje binnen. De bemanning van het schip is er trots op dat zij wederom door de Ondernemers Kring Eemnes gevraagd is om de goedheiligman met zijn pieten naar Eemnes te mogen brengen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant