Sinterklaas maakte van de veiling een ware happening.
Sinterklaas maakte van de veiling een ware happening. (Foto: Bob Awick)

Directeur Robert-Jan Vos: 'We hadden op meer geïnteresseerden gehoopt'

EEMNES - De veiling van (verouderde) spullen uit De Hilt heeft een kleine tweeduizend euro opgebracht, laat Robert-Jan Vos, directeur De Hilt/Huis van Eemnes, weten. Het geld komt in een reservepotje voor onvoorziene zaken voor het Huis van Eemnes. Sinterklaas had als veilingmeester een goede onderhandelingsgeest en maakte er een ludieke zondagmiddag van.

Zo'n veertig à vijftig mensen waren op de bijzondere veiling afgekomen. "We hadden wel op meer geïnteresseerden gehoopt", zegt Vos. Desondanks zijn alle barkrukken verkocht en gingen ook het gewone meubilair, de sfeerverlichting en de designprullen- en plantenbakken grif van de hand. Ook voor de klaptafels - handig voor bijvoorbeeld buffetten - was veel belangstelling. "Maar er is nog maar een kwart weg", gaat Vos verder. "Wie nog interesse heeft, kan ons mailen (info@huisvaneemnes.nl)." De directeur geeft wel aan dat de spullen niet zomaar voor een habbekrats van de hand gaan, simpelweg omdat de goederen nog in redelijk tot goede staat verkeren.

Gesloten
Wie nog wat wil scoren, heeft echter nog een paar weken de tijd. Het Huis van Eemnes wordt medio december opgeleverd, zodat er op 4 januari vanaf die locatie met de activiteiten gestart kan worden. Vanaf 23 december is De Hilt zeer beperkt geopend. Het komt erop neer dat voor een enkele trouwe gebruiker de deur nog opengaat en dat het sport- en ontmoetingscentrum aan de Hasselaarlaan vanaf woensdag 25 december tot en met 3 januari dicht is. "We gaan inpakken en verhuizen en onze medewerkers het andere gebouw laten ontdekken. En om voor iedereen de veiligheid te kunnen waarborgen, staat ook een ontruimingsoefening in het Huis van Eemnes in die periode op het programma. Daarnaast heeft iedereen met de feestdagen vrij, zodat Kerstmis en oud en nieuw met de familie doorgebracht kan worden. Er wordt al heel veel van hen verwacht."

Jeugdactiviteiten
Het personeel loopt echter niet weg van haar verantwoording ten aanzien van vakantie-activiteiten voor de jongste Eemnessers. "Op 23 december is er wel een luchtkussenspektakel en op 24 december houden we traditiegetrouw onze kinderbingo."Blij en trots is Vos dat alle huidige gebruikers van De Hilt meeverhuizen naar het Huis van Eemnes. Nieuwe huurders hebben zich ook al gemeld. Zo gaat Stichting Belhamels (kinderopvang) twee dagdelen gebruikmaken van het Huis van Eemnes en vinden de repetities van zangkoor De Weidevogels vanaf januari aan de Noordersingel plaats. Vos is er helemaal klaar voor: "Maar eerst nog verhuizen en met ons eigen team en het team vrijwilligers gaat dat lukken."

Meer berichten