Vivium Torenhof in Blaricum.
Vivium Torenhof in Blaricum. (Foto: Paul Tolenaar)
partnerbijdrage

Torenhof Blaricum is warm en intiem verpleeghuis voor somatische zorg

BLARICUM - Wellicht is het u ontgaan, maar Vivium Torenhof in Blaricum is het afgelopen jaar grondig verbouwd. Vivium Torenhof 2.0 wordt een warm en intiem verpleeghuis voor somatische zorg. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting, maar alle andere werkzaamheden zijn nagenoeg klaar. Wij namen alvast een kijkje.

Nog voordat de deuren van Torenlaan 22 achter ons sluiten, verbazen we ons over de sfeer en wat we zien. Is dit een somatisch verpleeghuis waar steeds meer mensen langdurig zware lichamelijke zorg nodig hebben? Na de eerste verbazing voelen we ons eigenlijk direct op ons gemak. Een vriendelijke dame biedt ons een kopje koffie aan en zorgt ervoor dat we een korte rondleiding krijgen.

Verbouwing

Ongeveer een jaar lang is er keihard gewerkt om het pand aan te passen aan de veranderende zorgvraag. Op de derde etage én de begane grond zijn nieuwe studio's gerealiseerd. De overige appartementen zijn gerenoveerd en onder andere voorzien van een nieuwe badkamer. Vides zijn gesloten en bewoners kunnen tegenwoordig gebruikmaken van een moderne fitnessruimte, voorzien van alle gemakken. Ook de entree en het restaurant herkennen we niet meer.En wat vinden de medewerkers van hun nieuwe werkplek? Als we hen vragen wat ze nu van Torenhof vinden, stralen ze van oor tot oor. Blij dat de verbouwing achter de rug is, en trots op het eindresultaat. En op elkaar. Want samen vormen ze meer en meer een team waar specifieke kennis en kunde bij elkaar komen.

Nieuwe collega's

"Wat werken in Torenhof bijzonder maakt? Vraag het onze collega's", nodigt Netty Kramers, manager Torenhof, ons van harte uit: "Want Vivium-medewerkers vertellen dat graag zelf. Bijvoorbeeld tijdens het open huis. Dus kom gerust langs, ook als je hier wilt komen werken. En ontdek hoe wij in Torenhof op zoek gaan naar wat echt belangrijk is voor de bewoners. We hebben nog plek voor nieuwe collega's, zoals Verzorgenden IG en Helpenden Plus."

Vivium Torenhof aan de Torenlaan 22 wordt donderdag 12 december door burgemeester Joan de Zwart-Bloch - samen met twee bewoners - opnieuw geopend. Op zaterdag 14 december is er open huis van 10.00 tot 13.00 uur. Komt u dan ook een kijkje nemen? Meer informatie is te vinden op www.vivium.nl/opendag.Meer berichten