Kim, Mitchel, Laurens, Lara en Sander laten de 2020 kunstkalender van Papageno trots zien.
Kim, Mitchel, Laurens, Lara en Sander laten de 2020 kunstkalender van Papageno trots zien. (Foto: Kim van Roosmalen)

Leuke Papageno-kalender te koop

LAREN - Bij het Papageno Huis aan de Naarderstraat 77 wordt zaterdag 14 december tussen 11.00 en 17.00 uur een kerstmarkt georganiseerd. Er zijn diverse kraampjes met onder andere vintagekleding, Papageno-kunst, zelfgemaakte kerststukjes, beautyproducten, Papageno-oliebollen en bijzondere spullen van collega-zorginstellingen.

Het leuke is dat dan ook een bijzondere jaarkalender 2020 - gemaakt door Papageno-jongeren - wordt geïntroduceerd. Zij schilderden vogels met het thema 'Vogelvanger', geïnspireerd door de opera Die Zauberflöte waarin Papageno een belangrijke rol speelt.

Orignelen

"Van deze schilderijen is een kalender gemaakt. Van de opbrengst van de kalender worden materialen voor het atelier gekocht zodat de jongeren nog meer kunst kunnen maken", vertelt Papageno-directeur Christien Kuysters. "De originele schilderijen worden tentoongesteld in het Papageno Huis en zijn te koop. Ook die opbrengst is bestemd om verf, kwasten, doeken, klei en speksteen van te kopen."In de sprookjesachtige opera Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart komt een vogelvanger voor. "Hij heet Papageno en elke keer als je hem ziet, stelt hij weer een andere (vreemde) vogel voor. Hij is blij, voelt zich vrij, is druk en ondeugend, maar hij maakt ook betoverende muziek. Papageno doet en praat soms een beetje onhandig, maar hij brengt anderen veel vreugde. Vandaar dat we onze stichting naar Papageno genoemd hebben", vertelt Kuysters enthousiast.

De kleurrijke en betoverende kalender kost 12,50 euro en is ook te koop via www.papageno.nl. In het Papageno-restaurant wordt komende zaterdag onder meer een overheerlijke kerstspecial geserveerd. 

 

 

 

 

 

Meer berichten