Afbeelding
Foto: Bob Awick

Burgemeester versoepelt maatregelen ijsbaan

Algemeen

LAREN - Burgemeester Nanning Mol heeft vandaag naar aanleiding van een tussentijdse evaluatie over het geweldsincident bij 't Bonte Paard, dat op zondagavond 8 december plaatsvond, besloten dat twee van de vier opgelegde maatregelen voor Winter Village Laren worden versoepeld.

De buitenbar van Winter Village Laren mag licht alcoholische dranken schenken van zondag tot en met donderdag tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur. Ook is beveiliging op maandag, dinsdag, woensdag niet noodzakelijk. Wel op donderdag tot en met zondag; op donderdag is er één beveiliger en op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er twee beveiligers. De overige maatregelen, zoals het verbod op zwaar alcoholische dranken, blijven van kracht. 

De maatregelen zijn versoepeld na overleg tussen de politie, de exploitant Rutger van Uden en de burgemeester. Afgelopen week en weekend was het rustig op de ijsbaan. Deze constatering en de coöperatieve houding van de exploitant hebben bijgedragen aan dit besluit. Mocht er aanvullende informatie binnenkomen die het noodzakelijk maken om de maatregelen weer aan te scherpen, zal de burgemeester dit doen. 

Horecaoverleg

Tevens heeft er vorige week een constructief overleg met omliggende horeca plaatsgevonden waarbij is gesproken over evenementen, overlast en inzet van beveiliging. Afgesproken is om voortaan periodiek overleg tussen de horeca en de gemeente te laten plaatsvinden.
Overigens is er geen link tussen de ijsbaan en de vechtpartij van afgelopen vrijdagavond in 't Bonte Paard. Daar werd de hulp van politie ingeroepen, maar toen agenten arriveerden was de ruzie al gesust. Er werden twee personen met bebloed gezicht aangetroffen. Er is geen aangifte gedaan en er is niemand aangehouden, laat de politie desgevraagd weten.

De burgemeester heeft aangekondigd om het toezicht op de naleving van de drank- en horecawet in Laren op te schroeven.

Uit de krant