Afbeelding
Foto: Bob Awick

'Scrooge' opent Lichtjesavond

Algemeen

LAREN - Het dorp Laren straalt vrijdag 20 december - tijdens Lichtjesavond - net iets meer dan op iedere andere avond van het jaar. Met kerstlichtjes, kaarsen en fakkels worden de straten opgelicht en in het hele dorp is van alles te beleven.

Burgemeester Nanning Mol opent samen met Ebenezer Scrooge - gespeeld door Gideon Calis uit Laren - om 18.00 uur officieel de Lichtjesavond bij de ijsbaan op de Brink. Aansluitend houdt Scrooge een kerstvertelling. In Singer kunnen kinderen vanaf 17.00 uur hun eigen lampion maken in het speciale atelier en worden ze getrakteerd op ranja en frietjes. Daarna kunnen zij meelopen in de lampionnenoptocht van schoolkinderen. Vertrekpunt Singer 19.00 uur naar het Brinkhuis. 

In de Johanneskerk, die in 2021 500 jaar bestaat, treedt onder leiding van ds. Job de Bruijn een koor op. Ook worden er verhalen verteld en zijn de kerststallen van Ina Snaterse te bewonderen. De Larense Lawn Tennis Club (LLTC) verkoopt in een kraam bij het Brinkhuis glühwein, warme chocolade en snert. In het Rabobankgebouw is ook veel te zien en te horen.

Uit de krant