Wethouder Lankreijer (l) schudt de hand met Wim Jongmans (voorzitter Stichting Huis van Eemnes).
Wethouder Lankreijer (l) schudt de hand met Wim Jongmans (voorzitter Stichting Huis van Eemnes).

Huis van Eemnes officieel overgedragen aan gemeente

Algemeen

EEMNES - Aannemer Vaessen heeft vandaag het Huis van Eemnes officieel overgedragen aan de gemeente Eemnes. De gemeente geeft het Huis van Eemnes vervolgens in gebruik aan Stichting Huis van Eemnes en de Bibliotheek Gooi en meer.

Vanaf 4 januari vinden de eerste activiteiten in het Huis van Eemnes plaats, de officiële opening is op 25 januari 2020. Het Huis van Eemnes is bedoeld als ontmoetingsplek van en voor Eemnessers.

In het Huis van Eemnes kunnen bezoekers deelnemen aan activiteiten op gebied van educatie, informatie, sport, cultuur, recreatie, welzijn en participatie. De komende twee weken gaan de bibliotheek en stichting Huis van Eemnes aan de slag met de verhuizing en inrichting van de nieuwe locatie. De bibliotheek aan de Raadhuislaan is vanaf 30 december gesloten vanwege de verhuizing. Vanaf 23 december is de De Hilt aan de Hasselaarlaan zeer beperkt geopend en vanaf 31 december sluiten de deuren definitief.

Eerste activiteiten

Het Huis van Eemnes zal vanaf 4 januari geopend zijn voor de eerste activiteiten. In januari vinden er ook nog een aantal afrondende interieurwerkzaamheden plaats. De officiële opening is op zaterdag 25 januari. Kijk voor meer informatie over het Huis van Eemnes op de website www.huisvaneemnes.nl.

Skatepark

Verwacht wordt dat het skatepark halverwege januari gereed is. Tijdens de opening van het Huis van Eemnes zal de buitenruimte, waaronder het skatepark, toegankelijk zijn. Verder stemde de gemeenteraad begin deze week in met een bedrag om het jongerencentrum Impuls op te knappen. Dat zal in 2020 verder vorm krijgen.



Uit de krant