De schaapjes van GNR.
De schaapjes van GNR. Foto: Peter van Rietschoten

Larense kerstparade smaakt naar meer

Algemeen

LAREN - Wat een bijzondere avond vanavond in het prachtige Laren. Duizenden mensen genoten van de eerste Larense kerstparade. Velen - jong en oud - waren op de been. De schaapskudde van het Goois Natuurreservaat was vooral schattig om te zien. Het was een waar spektakel!

Door de dorpsfonds Bijzonder Laren gekozen datum - kort voor kerst in plaats van direct na het Sinterklaasfeest - blijkt een schot in de roos. Gelukkig waren de weergoden de organisatie ook eens gunstig gezind; het bleef droog en de temperatuur was prima. Iedereen was in een opperbeste kerststemming. Muziek was er van onder meer de MCC, mannenkoor De Speuit en Sarita's Hartkoor, dans van De Klepperman van Elleven en Scrooge - gespeeld door Laarder Gideon Calis - gaf meerdere voorstellingen het Brinkhuis. In het Rabobank-gebouw - bij de expositie Door de bank genomen zat de stemming er ook goed in. Daar konden Laarders meezingen met een spontaan ontstaan koor. Verder zagen de koetsen en de paardjes van Stal Aske en talloze - lokale -  menners er prachtig uit.

Het was een groot succes waarbij vele vrijwilligers onder aanvoering van Eric Hurink van Ol'Stars (walking footballers van SV Laren'99) in samenwerking met Bijzonder Laren deze Lichtjesavond organiseerden. Burgemeester Nanning Mol, die de avond met Scrooge opende op de ijsbaan, vertelde super trots te zijn op Hurink. Hurink: "Wat een hoop mensen, zoveel had ik er niet verwacht. Geweldig!" Hij vertelde enthousiast dat de Lichtjesavond volgend jaar nog groter wordt. Dan worden ook Dickens-figuren verwacht. Enig minpuntje was het toch iets te donkere Kleine Brink. Dat wordt in de evaluatie meegenomen. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant