Tijdens de kick-off van de '500 jaar Johanneskerk'.
Tijdens de kick-off van de '500 jaar Johanneskerk'. Foto: Gemeente Laren

Project 'Johanneskerk 500 jaar' van start

Algemeen

LAREN - In 2021 bestaat het oudste gebouw van Laren, de Johanneskerk aan de Naarderstraat, vijfhonderd jaar. Al vijf eeuwen verspreidt dit prachtige monument orgelklanken, kerkzang en beierende klokken over het dorp. Reden genoeg om aandacht aan deze verjaardag te besteden.

Een belangrijke stap daarvoor is vorige week tijdens een kick-off bijeenkomst gezet: het oprichten van een Vriendenstichting. Hierin zijn de gemeente Laren, als eigenaar van de toren en de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE), die eigenaar is van het schip, vertegenwoordigd. "Met de oprichting van de Vriendenstichting starten we de crowdfunding en fondsenwerving en natuurlijk het organiseren van de jubileumviering in 2021. De Vriendenstichting wil naar een gezamenlijke herdenking in 2021 maar vooral ook een feest met en voor heel Laren", aldus de gemeente Laren.

De kick-off was het officiële startmoment van het project 'Johanneskerk 500 jaar'. "Veel is al in gang gezet en vele dingen zullen de komende periode volgen. Voor de restauratie van de kerk en de toren, en het renoveren van het kerkinterieur zijn al de nodige stappen gezet. Eind 2021 zal de Johanneskerk er weer als nieuw uitzien", meldt de gemeente Laren.

Na de kick-off vond de eerste bestuursvergadering plaats. In het stichtingsbestuur zitten: burgemeester Nanning Mol (voorzitter), Henriëtta van der Gaag (gemeente Laren), Marc Vos (gemeente Laren), Heleen van Beelen (PGLE) en Douwe de Joode (PGLE).

Uit de krant