Het jaar 2019 in 12 foto's uit de Laarder Courant | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Januari: Het gezin van dokter Van Dorst.
Januari: Het gezin van dokter Van Dorst. (Foto: Bob Awick)

Het jaar 2019 in 12 foto's uit de Laarder Courant

BEL - Traditioneel sluiten we het jaar af met het jaaroverzicht. Zo ook de Laarder Courant de Bel. We pakten de kranten er nog eens bij en maakten dit overzicht met twaalf (voorpagina)foto's van markante momenten van het nieuws in dit afgelopen jaar. Van elke maand een.

Januari

De sociale huisarts Wim van Dorst (65) gaat met pensioen. Zijn afscheidsreceptie vindt plaats in het Brinkhuis. Honderden mensen staan geduldig en lang in de rij om de Larense dokter te bedanken, omdat "hij er altijd was voor groot en klein".

Februari

Voor rietdekker Kees de Boer (55) uit Laren zit het brandweerwerk er na 32 jaar op. De Boer heeft als vrijwilliger menig brandweerman geïnstrueerd over hoe om te gaan met branden in rieten daken. De Laarder wordt tijdens de laatste oefening verrast door zijn collega's, die hem "ontzettend gaan missen".

Maart

De Gooise Karavaan - een grote stoet van 85 vrachtwagens - rijdt luid toeterend door de regio. Er is een onlinepetitie opgestart omdat het evenement voor mensen met een verstandelijke beperking dreigt te verdwijnen. Het mocht niet baten; deze maand werd bekend dat de stekker er definitief uit is getrokken.

April

Jeske Kapitein en Nic Roex uit Blaricum maken - in het kader van de wedstrijd 'Blaricum, Kunststad van het Jaar 2018' - het winnende relatiegeschenk voor de gemeente Blaricum. Hun functionele product - Het Blaricummer Schepje - wordt in productie genomen en als gemeentelijk cadeautje weggegeven. Bovendien krijgt het koppel 2.000 euro op de koop toe.

Mei

De Blaricumse ondernemers Marita Steenbeek en Erik Joosen starten op het Stichtse Strandje de horecazaak Blaricum Beach. Het wordt een toptent en het stel beleeft er samen met enthousiaste gasten een topzomer. Of ze volgend jaar terugkeren, is afhankelijk van de plannen van Jan Geesink, die er een vaste gelegenheid wil neerzetten.

Juni

Het is zo warm in Nederland dat het RIVM het hitteplan activeert. Mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Sommige scholen hanteren een continurooster. De Mariaschool in Eemnes roept de hulp van de brandweer in om de schooljeugd verkoeling te brengen.

Juli

Ondergelopen straten, blank staande tunneltjes en putten die overstromen. Dat was 15 juli de situatie in de regio tijdens de heftige regenval. Ook in Laren en Blaricum was het foute boel. Verschillende ondernemers, met name aan de Rijt in Laren, laten weten dat er vele duizenden euro's aan schade is. Ook het Brinkhuis loopt onder.

Augustus

De inwoners van Laren houden van een feestje. In het laatste weekend van de zomervakantie organiseren de mannen van Le Bocque een festival op de Kleine Brink. Tijdens het slotnummer van Lee Towers - op zaterdag - wordt de polonaise ingezet en zondagmiddag bij Xander de Buisonjé zingt het publiek uit volle borst mee. Le Bocque voelt haarfijn aan waar het dorp behoefte aan heeft.

September

Peter Staal draait de deur van Café Staal aan de Wakkerendijk daadwerkelijk op slot. Officieel op 1 september, maar onverwachts deed hij dat al een paar dagen eerder. De inwoners spreken van "een ramp". "Met de sluiting wordt een stuk uit het dorpshart gesneden", zegt zijn overbuurman Gerard Wortel. Staal zelf wil er niet te veel woorden over vuil maken. Hij blijft achter het café wonen.

Oktober

Laren heeft een nieuwe burgemeester: Nanning Mol (39). In Singer wordt hij op 30 september door commissaris van de Koning Arthur van Dijk beëdigd. Mol trekt er drie maanden voor uit om Laren te leren kennen. Hij voelt zich als een vis in het water en geniet van het prachtige dorp.

November

Matthijs Faas, leerling van Binckhorst-St. Jan in Laren, is de winnaar van het Grote Generatie Duurzaamheid Debat (GGDD). Hij krijgt een prijs voor de hele klas: een lunch bij Organic food for you. Tijdens het debat gaan inwoners van Laren, jong en oud, met elkaar in gesprek over duurzaamheid.

December

Bij een vecht/schietpartij bij café 't Bonte Paard wordt een agent belaagd. Als hij voor de tweede keer wordt aangevallen, trekt hij zijn dienstwapen en lost een schot. Eén persoon raakt gewond. De zaak is in onderzoek bij de rijksrecherche en in behandeling bij het Openbaar Ministerie.

 

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>