Maandag was het al lekker druk in het Huis van Eemnes.
Maandag was het al lekker druk in het Huis van Eemnes. (Foto: © Bob Awick )

'Miljoenenhuiskamer' van Eemnes is eindelijk in bedrijf

EEMNES - Als eerste gebruiker mocht de OSO Stijldansclub vrijdagavond gebruik maken van de nieuwe Eemnesser huiskamer: het Huis van Eemnes. De volgende dag was de sporthal (totale grootte 48x44 meter en NOC*NSF-proof) tijdens het oliebollentoernooi het domein van basketbalvereniging Eem'78. De afgelopen dagen kwamen honderden nieuwsgierige mensen naar het gebouw aan de Noordersingel om het resultaat te bewonderen. In de bibliotheek werden zaterdag de eerste boeken al geleend!

Directeur Robert-Jan Vos (42) is zo trots als een pauw. Niet alleen op het behaalde resultaat, maar op iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. "Er is volop verwondering voor hetgeen er nu staat. Van de buitenkant is het een groot gebouw en lang wisten de mensen niet wat er achter verstopt zat. Hun complimenten maken mij alleen maar trotser."

Mooie kansen

Vos, die de bouw van het Huis van Eemnes bijzonder interessant vond, was de afgelopen maanden bijna dagelijks in het in aanbouw zijnde Huis van Eemnes te vinden, maar hij besteedde de laatste maand wel heel veel tijd aan het nieuwbouwproject; werkdagen van 7.00 tot 22.30 uur waren geen uitzondering. En omdat het 'af' moest zijn, stapte hij - Vos draait overigens nergens zijn hand voor om - zelf op de schrobmachine om de sportzaal schoon te maken. "Ook heerlijk om even niet na te hoeven denken", zegt hij eerlijk. Vos zegt 'kapot' te zijn, maar het HvE geeft hem ondertussen zo veel energie dat hij er geen enkel probleem mee heeft. "Ik ga gewoon door. Er liggen hier zo veel mooie kansen." Ook start hij dit jaar nog met een opleiding om zijn rol als directeur verder te ontwikkelen.

Multifunctioneel

Het kernwoord van het Huis van Eemnes is 'multifunctionaliteit'. Elke zaal beschikt over alle (technische) gemakken. Een van de pronkstukken is het theater waar binnen vijf minuten 180 stoelen tevoorschijn worden getoverd, en waar de geluidsdichte tussenwand vernuftig achter de coulissen kan worden weggewerkt. Zowel in het theater als in de brasserie staat Heineken (ook 0.0!) op de tap. Voor de brasserie is een kok aangetrokken en het Huis van Eemnes serveert verse bonenkoffie.
Er lopen de komende weken nog werklui rond in 'het gebouw van 14,1 miljoen euro'. "Voor de laatste (kleine) dingen," meldt Vos, "maar in de brasserie moet ook de kastenwand - van grond tot plafond - nog worden gemaakt." De directeur belooft echter dat op 24 januari alles klaar is, zodat de officiële opening op 25 januari in een spic en span huis kan plaatsvinden.

Bestuurswisseling

Tot slot nog een mededeling: Wim Jongmans, de huidige voorzitter van Stichting Huis van Eemnes, legt - na meer dan dertig jaar actief te zijn geweest voor De Hilt/HvE - op 25 januari zijn werk neer. De Eemnesser draagt het stokje over aan Astrid van Ruth. Zij is geboren en getogen in omgeving Eindhoven en zes jaar geleden voor haar grote liefde naar Eemnes verhuisd. Sinds januari 2017 is Van Ruth actief in het bestuur van de Hilt/HvE als secretaris.

Meer berichten