Sonny's Inc. verzorgde het eindfeest op de ijsbaan.
Sonny's Inc. verzorgde het eindfeest op de ijsbaan. (Foto: © Bob Awick )

Spetterend einde voor Winter Village Laren met Sonny's Inc.

LAREN - Zes weken lang konden jong en oud genieten op de ijsbaan op de Brink. Enige smet op dit publiekstrekkende buitengebeuren was de vechtpartij met bezoekers, die kort daarvoor Winter Village Laren hadden bezocht, bij 't Bonte Paard. Naar aanleiding hiervan nam burgemeester Nanning Mol direct drastische maatregelen voor de uitbater van de ijsbaan.

Ondernemer Rutger van Uden kijkt desondanks met veel plezier terug op het evenement, dat dit jaar een kleine 13.000 schaatsende kinderen heeft getrokken. "In totaal hebben we circa 30.000 mensen over de vloer gehad." Hij noemt de escalatie, waarvoor nog altijd een 19-jarige man uit Marknesse vastzit, heel vervelend. "Maar ik zie het echt als een incident. Als dit niet was gebeurd, was het een perfect jaar geweest", concludeert Van Uden." De Soester ondernemer blijft er ook bij dat de schuld niet alleen bij de organisatie van Winter Village Laren neergelegd kan worden.

Easy job

De door burgemeester Mol opgelegde zware maatregelen hebben al met al een week geduurd; daarna werden ze versoepeld. "Daar heeft de horeca natuurlijk wel iets van gemerkt, maar tegelijkertijd was het die week ook slecht weer." Voor het personeel kwamen er extra instructies, zoals het nadrukkelijk op leeftijd controleren qua schenken van alcohol. De extra bewaking die op last van de burgemeester moest worden ingezet, heeft een easy job gehad en hoefde niet in actie te komen. Het publiek weerde de ijsbaan niet, en de vrijwilligers hielden de moed erin. "Zij zijn bewonderingswaardig achter ons blijven staan. Iedereen had genoeg motivatie om door te gaan en zette extra de schouders eronder. Tijdens het slotfeest was iedereen blij en happy." Van Uden verwacht dat de evaluatie met de gemeente in februari/maart plaatsvindt.

Meer berichten