In Blaricum pronkt de big 'B' in de gemeentetuin.
In Blaricum pronkt de big 'B' in de gemeentetuin. (Foto: © Bob Awick )

Waar is eigenlijk de big 'L' van het prachtige BEL-logo gebleven?

LAREN - Blaricum en Eemnes zijn zo trots op hun BEL-logo dat ze het in hun voortuin hebben gezet, maar waar is eigenlijk het Larense exemplaar gebleven? Tot de verbouwing van het raadhuis aan de Eemnesserweg heeft de 'L' daar tenslotte jaren gestaan.

"Op de gemeentewerf", laat wethouder Karin van Hunnik weten. "Maar we willen hem terug; we willen onze identiteit onderstrepen met de big 'L'. Het was geen prioriteit voor ons, maar nu de herindeling van de baan is, is het een mooi moment om het logo weer bij het raadhuis te plaatsen. We zijn nu aan het onderzoeken wat er voor terugplaatsing nodig is en wat het gaat kosten. Het college zal hier vervolgens een besluit over nemen." Het ontbreken van de 'L' was ook de nieuwe burgemeester Nanning Mol niet ontgaan. Hij heeft er intern vragen over gesteld. Daarnaast was Van Hunnik er zelf ook al mee bezig. "Telkens als ik bij de BEL in Eemnes kom, zie ik een hele kleine 'L'. Dat doet ons tekort."
Het beeld hoort te staan op een hardstenen sokkel en is gemaakt van aluminium, vervolgens bekleed met bladgoud en daarna gecoat.

Meer berichten