Wethouder Stam heeft de raad geïnformeerd over de verkoop van Stationsweg 3.
Wethouder Stam heeft de raad geïnformeerd over de verkoop van Stationsweg 3. (Foto: Bob Awick)

Ambtswoning Stationsweg 3 komt te koop

LAREN - De gemeente Laren gaat de ambtswoning gelegen aan de Stationsweg 3 verkopen. De woning is verouderd, heeft een grote onderhoudsachterstand en moet grondig worden gemoderniseerd. De kosten daarvoor worden afhankelijk van het afwerkingsniveau geschat op een bedrag tussen de 700.000 euro tot meer dan een miljoen euro, afhankelijk van de te nemen duurzaamheidsmaatregelen. Dat laat wethouder Ton Stam de gemeenteraadsleden middels een informatiebrief weten.

De nieuwe burgemeester Nanning Mol wil het pand niet betrekken en gaat later dit jaar wonen aan de Kerklaan 1. De huurder van die woning aan de Kerklaan 1 heeft de huur afgelopen woensdag opgezegd. De vrijstaande woning in het centrum van Laren werd van 1968 tot 1980 bewoond door burgemeester Nicolaas Willem Elsen. Nu Mol samen met zijn partner dus aan de Kerklaan gaan wonen, hoeft de woning aan de Stationsweg 3 niet langer door het college als ambtswoning worden beschouwd. "Gezien de zeer forse investering die de woning nodig heeft, heeft het college besloten om de woning aan de Stationsweg 3 te verkopen. De forse investering in de woning en de woning vervolgens verhuren is immers geen kerntaak van de gemeente", aldus Stam. "Over de gehele opbrengst van de woning (de boekwaarde van de woning staat op 0) zal te zijner tijd besloten worden. Zeker is dat het Eigen Vermogen van de gemeente er mee zal worden versterkt."

De woning wordt via de openbare kanalen te koop aangeboden. Uitgangspunt is transparant, openbaar en marktconform. "De te hanteren verkoopmethodiek zal nader worden uitgewerkt, te denken valt aan: traditioneel te koop aanbieden via een makelaar met een ‘vraagprijs’ of een‘bieden vanaf’ prijs; verkoop per inschrijving in gesloten enveloppe (gunning aan de hoogste bieder); of te koop aanbieden op een o.g. veiling." De verkoopmethodiek wordt door het college bepaald en vervolgens in gang worden gezet. De gemeenteraad wordt op de hoogte gehouden van de voortgang en het uiteindelijke verkoopresultaat.

Het pand wordt momenteel anti-kraak bewoond.

Meer berichten