Oppassen geblazen in de Bijvanck.
Oppassen geblazen in de Bijvanck. (Foto: Albert van der Linden)

Omwonende Booket: 'Klimachtig ding op tegels absoluut onveilig'

BLARICUM - Dolblij zijn de omwonenden van het speeltuintje aan de Booket/Slinger met het nieuwe speeltuig voor de buurtkids. Er was ook plek voor, omdat de gemeente eerder - op verzoek van een bewoonster - de pingpongtafel had weggehaald. Verbaasd zijn de ouders/verzorgers van de gebruikers - kinderen - echter dat de betonnen tegels eronder zijn blijven liggen.

"Er is een soort klimachtig ding op de tegels neergezet. Maar dit is absoluut onveilig", zegt omwonende Rik Visser, vader van twee kleine kinderen. "Hierover is door anderen al gebeld met de gemeente, maar het antwoord was: 'dit is op verzoek gedaan en eigen initiatief, dus we doen er niets verder meer aan'. Dan speelt veiligheid ineens geen rol. De gemeente vindt kennelijk dat ze al geweldig genoeg is geweest."

Rare beleid

Hoewel Visser officieel geen woordvoerder is van de buurt heeft hij - zoals de Blaricummer zelf aangeeft - wél een uitgesproken mening over de "naïviteit van de gemeente Blaricum met haar rare beleid". "Veiligheid en verzorging van de openbare ruimte staan hier onder duurzaamheid, want daar zijn tegenwoordig zieltjes mee te winnen."

Reactie gemeente

Een woordvoerder van de gemeente Blaricum laat weten: "Het klimparcours dat in het speeltuintje is neergezet, heeft een hoogte kleiner of gelijk aan 60 centimeter. Daarmee mag het volgens de WAS (Wet Attractiebesluit Speeltoestellen) op verharding staan/geplaatst worden. Dit hebben wij eerder telefonisch al kenbaar gemaakt aan de initiatiefnemers voor de speelplek. Bewoners zijn nadrukkelijk betrokken bij de keuze voor de plek voor het klimparcours."

Meer berichten