Het Clare College Cambridge Choir.
Het Clare College Cambridge Choir. (Foto: PR)

Wereldvermaard universiteitskoor naar Laren voor Matthäus Passion

LAREN - De Stichting Laren Klassiek is er opnieuw in geslaagd om voor de komende Matthäus Passion op Palmzondag 5 april om 14.30 uur in de basiliek het wereldvermaarde universiteitskoor Choir of Clare College Cambridge te engageren.

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de lijdensweg van Christus. Voor wie het meesterwerk vol verraad, woede, angst en wanhoop voor het eerst meemaakt, is het een overrompelende ervaring en maakt het oratorium van Bach een onuitwisbare indruk. Of zoals de vermaarde Bach-professor en dirigent Ton Koopman het formuleert: "Bach was een fantastisch schilder en architect, de Michel Angelo van de muziek. In de Matthäus Passion bereikt hij in alle opzichten zijn artistieke top."
Niet alleen het koor, dat door het orkest Tarisio Consort en organist Wybe Kooijmans wordt begeleid, maar ook het merendeel van de solisten komt uit het buitenland. Verder verleent koorschool Midden-Gelderland haar medewerking.

Tickets, 65 euro eerste rang, 55 euro tweede rang, kunnen besteld worden via de Nationale Theaterkassa op 0900-9203 of via www.larenklassiek.nl.

Meer berichten