Markante Laarder Ernst Wortel.
Markante Laarder Ernst Wortel. (Foto: Ineke Vaasen-Jansen)

Expositie ansichtkaarten uit nalatenschap van Ernst Wortel in De Lindenhoeve

LAREN - De Historische Kring Laren (HKL) heeft een kleine tentoonstelling gemaakt van de collectie ansichtkaarten uit de nalatenschap van de markante Laarder Ernst Wortel. Hij overleed in 2017 op 79-jarige leeftijd.

De foto’s geven een goede indruk van Laren in vroeger tijden. Opvallend is hoeveel natuur er nog te zien was buiten en binnen het dorp, ook al is het op zwart-wit foto’s. Alles straalt een grote rust uit. Er zijn foto's van diverse boerderijen, maar ook van de Sint Jansbasiliek en de processie. De artikelen die het HKL-Kwartaalbericht 141 (2017-3) wijdde aan Ernst Wortel dienen als introductie. Er zijn ook enkele grappige ansichtkaarten over Laarders die in militaire dienst zijn, zoals eentje met de tekst: ‘De piepers moeten uit de grond en 't varken moet omhoog, Oh!! kapiteintje geef me toch verlof!!'

De expositie toont een grote foto van Ernst Wortel, gemaakt door Ineke Vaasen-Janssen. Wortel (Larens Behoud) was tot zijn overlijden de nestor van de gemeenteraad. In de jaren 1994-1998 was hij wethouder. Voor zijn inzet voor de geschiedenis van Laren kreeg hij van de HKL de Schaap-Met-Vijf-Poten-erepenning. De tentoonstelling is gedurende de openingstijden (zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur) te zien in De Lindenhoeve aan de Burg. Van Nispenstraat 29.

Meer berichten