Foto: PR

Tweede boekje Sjors Sportief & Sjors Creatief voor BEL-gemeenten in de maak

BEL - Het tweede boekje 'Sjors Sportief & Sjors Creatief' is in de maak. Sport- en cultuuraanbieders kunnen tot 17 februari hun kennismakingsactiviteit melden via www.sportstimulering.nl.

'Sjors Sportief & Sjors Creatief' liet afgelopen schooljaar veel basisschoolkinderen kennismaken met diverse sportieve en culturele activiteiten binnen de BEL-gemeenten. 'Sjors' is een regelrechte ‘hit’ onder de basisschooljeugd. Wegens dit daverende succes willen de gemeenten dit graag continueren. Door ‘Sjors’ krijgen de kinderen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met naschoolse activiteiten. Alle aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun activiteit te promoten in het kleurrijke Sjors-boekje, waar kinderen zich vervolgens digitaal voor kunnen inschrijven.

Het programma is inmiddels in bijna honderd gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen en aanbieders. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een ‘mascotte’ gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd: Sjors!

Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen halverwege maart het Sjors-boekje. Uit het boekje kunnen zij enkele naschoolse introductielessen kiezen en uitproberen op de locatie van sport- en culturele aanbieders. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. 

Meer berichten