V.l.n.r. Esther Driessen, Jan Rudolph de Lorm, Geert Friebel, Evert van Os en Age Fluitman.
V.l.n.r. Esther Driessen, Jan Rudolph de Lorm, Geert Friebel, Evert van Os en Age Fluitman. (Foto: Roy Beusker Fotografie)

Feest voor Singer Laren; cheque van 683.126 euro

LAREN - Singer Laren heeft tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij in Naturalis een cheque van 683.126 euro ontvangen. Op het Goed Geld Gala maakte de loterij bekend dat zij een recordopbrengst van 84,3 miljoen euro verdeelt onder 77 culturele organisaties. Singer Laren is daar één van. Dit geld voor cultuur is bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Singer Laren ontvangt een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro, omdat zij een vaste culturele partner is van de BankGiro Loterij. Dit jaar komt hier 83.126 euro bij, omdat fans van het museum dit bedrag het afgelopen jaar via de BankGiro Loterij bij elkaar hebben gespeeld. Met de helft van ieder door hen gekocht lot kozen zij er specifiek voor Singer Laren te steunen.
Algemeen directeur Evert van Os: "Wij zijn enorm blij dat de BankGiro Loterij Singer Laren hiermee in staat stelt zijn aankoopbeleid, tentoonstellingen en toekomstplannen te blijven continueren. We zijn de BankGiro Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar!"

Daarnaast heeft Singer Laren een extra schenking van 400.000 euro ontvangen. Deze bijdrage is bedoeld voor de de inrichting van een permanente tentoonstelling over het ontstaan en de bloei van het Nederlands modernisme met werken uit de Singer collectie.
"Vanaf eind 2021 zal Singer Laren niet alleen wisseltentoonstellingen programmeren. Met de schenking van de Collectie Nardinc, de bouw van de nieuwe vleugel, de renovatie van de tuinzalen van het museum en deze genereuze schenking van de BankGiro Loterij, kan een langdurige wens van het publiek ingevuld worden: het permanent tonen van werken uit de Singer collectie", zegt museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm.

Meer berichten