Afbeelding

SV Laren'99 pakt drie punten tegen Altius

Algemeen

LAREN - Opnieuw heeft het vlaggenschip van SV Laren'99 afgelopen zaterdag gemakkelijk van het Hilversumse Altius gewonnen: 4-0

Laren was na enkele weken weer volledig vrij van blessures en dat leverde uiteindelijk weer een winnend team op. Het eerste gedeelte was de wedstrijd nog in evenwicht maar in de 15de minuut wist Rick Hoofd voor het eerst doelman Verweij van Altius te passeren. Halverwege de eerste helft kwam Laren nog wel goed weg want een mooi schot van grote afstand werd gekeerd door een van de Larense doelpalen. Hierna nam het geschrokken Laren de wedstrijd stevig in handen. Het tweede doelpunt werd wederom gescoord door Rick Hoofd en het derde doelpunt - vlak voor rust - kwam op naam van Jeroen Roest die een prima aanval alleen voor doelman Verweij bracht en deze kansloos achter liet. Ruststand: 3-0.

Slordig spel

Na de thee probeerde Altius nog wel om de stand een iets draaglijker aanzien te geven, maar door een groot gebrek aan stootkracht hoefde de Larense defensie slechts een enkele keer in te grijpen. Zelf kreeg Laren zeker nog mogelijkheden om de score flink uit te breiden maar slordig spel en enkele mutaties in het team verhinderde dat. Wel kwam er een vierde treffer op het - op verzoek van de scheidsrechter! - buiten werking gestelde scorebord doordat aanvoerder Kaarsgaren een afgemeten voorzet van Joey Franken keurig kon afronden.
Nog wel vermeldenswaardig is de gele kaart die Laren verdediger Nordeman kreeg nadat hij vanuit de Altius dug-out onheus werd bejegend en hij daar op reageerde. Een klein, tevens onnodig smetje, op deze verder zeer sportieve wedstrijd van beide teams.

Volgend weekend gaat SV Laren'99 op bezoek in Soest bij VVZ'49 waar opnieuw moet worden aangetoond dat Laren graag in het spoor wil blijven van koploper FC Hilversum en CJVV. Aftrap in Soest is om 14.30 uur.