De vernieuwde Tafelberg waar de oude, houten bankjes hebben plaatsgemaakt voor een geheel nieuw oriëntatieplateau.
De vernieuwde Tafelberg waar de oude, houten bankjes hebben plaatsgemaakt voor een geheel nieuw oriëntatieplateau. (Foto: © Bob Awick )

Uitkijkpunt Tafelberg open voor publiek

BLARICUM - Na vier maanden is het uitzichtpunt de Tafelberg - liggend op 39,2 meter boven NAP - weer open voor het publiek. "Een absolute aanwinst voor 't Gooi midden in het natuurgebied Tafelbergheide van het Goois Natuurreservaat", laat GNR-woordvoerder Ines Hees weten. Vrijdag 14 februari om 16.00 uur wordt deze bijzondere, eeuwenoude heuvel met een rijk verleden, officieel geopend door wethouder Verbeek van gemeente Huizen en wethouder Knoop van gemeente Blaricum.

De Tafelberg is de hoogste en misschien ook wel de meest strategische ‘berg’ in 't Gooi. Ooit gebouwd op een hoog punt op dit noordelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug. Al eeuwen een trekpleister voor vele dagjesmensen en ooit een baken voor de schepen op de Zuiderzee. Ook lag de berg aan de postkoetsroute van Naarden naar Blaricum. "Deze plek is niet voor niets een gewilde berg voor de gemeente Huizen en de gemeente Blaricum. De grens is in 1815 exact over de berg vastgelegd. Nu is de grens tussen de beide gemeente opnieuw zichtbaar gemaakt door de doppen die in het midden van de trap geplaatst zijn, en door twee gegrafeerde stenen in het metselwerk."


Meer berichten