Adam (hier samen met de juryleden) gaat door naar de volgende rond.
Adam (hier samen met de juryleden) gaat door naar de volgende rond. (Foto: PR)

Adam wint voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

LAREN - Adam, leerling van OBS De Ploeg uit Laren, is door naar de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Afgelopen zaterdag nam hij het in de Huizer vestiging van Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum op tegen vier andere leeftijdsgenoten. Hij blijkt de allerbeste voorlezer.

Voor een groot publiek en onder toeziend oog van een jury, bestaande uit wethouders Karin van Hunnik (Laren) en Marlous Verbeek (Huizen) en schrijfdocent Marjan Leunissen las iedere scholier een stukje voor uit een zelfgekozen boek.

Taak van de jury was om een voorlezer uit te kiezen die door zou gaan naar de kwartfinale in maart. De jury had het er moeilijk mee. Niet alleen werd gelet op de manier van voorlezen, maar ook waren onder andere het fragment belangrijk en de mate waarin de voorlezer contact maakte met het publiek. Uiteindelijk kregen alle voorlezers van de jury meerdere complimenten en hoorde Adam van OBS De Ploeg uit Laren dat hij door was naar de kwartfinale. De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de provinciale finale en de winnaar van die ronde gaat naar de landelijke finale.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De lokale, regionale en provinciale voorronden worden georganiseerd door medewerkers van de Openbare Bibliotheken en de Provinciale Bibliotheekcentrales.

Meer berichten