Trouwen in de Theetuin Eemnes is weer mogelijk.
Trouwen in de Theetuin Eemnes is weer mogelijk. (Foto: Theetuin)

Weer 'ja' zeggen in Theetuin Eemnes

EEMNES - Er kan weer getrouwd worden in de Theetuin. Voorlopig alleen op vrijdag. "Maar dan hebben de bruidsparen de tuin exclusief voor henzelf en zijn er geen mensen van buitenaf", zegt mede-eigenaar Ronald Koekkoek. De afspraken kunnen vanaf vandaag weer gemaakt worden.

In de Theetuin, die opgericht is door Bert en Linda van den Brink, zijn tussen maart 2007 en augustus 2015 honderden huwelijken voltrokken. De locatie was en is erg geliefd bij trouwlustige koppels. Het werd zelfs zo'n succes dat het moeilijk te combineren viel met het goedlopende theehuis. Reden voor de familie Van den Brink, waarbij zich in 2013 ook dochter Sophie en haar echtgenoot Ronald Koekkoek hadden gevoegd, om de stekker uit de trouwpartijen te trekken. De organisatie van beide bedrijfstakken kon niet meer samen.

Booming

Nog altijd is de plek aan de Meentweg een trekpleister voor velen. "Mijn schoonouders hebben altijd keihard gewerkt, maar willen nu van hun pensioen gaan genieten. Sophie en ik hebben drie jonge kinderen. Om genoemde redenen hebben we besloten alleen nog maar open te zijn op piekdagen, van vrijdag tot en met zondag. En hiervan hebben we dus de vrijdag voor de trouwerijen gereserveerd." Koekkoek verwacht dat de aanmeldingen - "het wordt écht booming" - gaan binnenstromen. "We hebben zo vaak de vraag gehad of hier weer getrouwd kon worden, maar we hebben voor niemand een uitzondering gemaakt."

Meer berichten