De skatebaan vangt ook het regenwater op.
De skatebaan vangt ook het regenwater op. (Foto: Cindy Blokker)

Eemnes heeft nu 'eigen zwembad'

EEMNES - De gemeente Eemnes was al niet van plan om extra te gaan betalen voor zwembad De Biezem in Laren en dat hoeft nu ook niet. Bij hevige regenval beschikt het stadje namelijk zomaar over een eigen 'buitenzwembad'. De skatebaan staat namelijk tegenwoordig - na flinke plensbuiten - helemaal onder water.

"Dat kan gebeuren, want het skatepark heeft een dubbelfunctie: de baan is bedoeld om op te spelen en te skaten en dient anderzijds als wateropvang", laat een woordvoerder van de gemeente Eemnes desgevraagd weten. "Dat er water op de skatebaan staat na de regenval van de afgelopen dagen is dus normaal. Er is sprake van een systeem dat water vertraagd afvoert. De speeltoestellen zijn bestand tegen het af en toe onder water staan." Deze wateropvang is nodig omdat het Huis van Eemnes een groot verhard oppervlakte heeft ten opzichte van het voormalige voetbalveld op deze plek.

Gematigd geloosd

"Dat betekent dat het gebied waar water kan infiltreren op dit terrein kleiner is geworden. Het Waterschap heeft bij de ontwikkeling van de plannen voor het terrein aangegeven dat er gematigd geloosd moet worden op de sloot naast het Huis van Eemnes. Het gemaal dat het overtollige water afvoert naar de polder kan namelijk de verwerking van al het water in de sloot niet in één keer aan. Voor de bouw infiltreerde het water over een groot oppervlakte langzaam de grond in. Voor het terrein is dus voor een duurzame en klimaatbestendige oplossing gekozen."

Meer berichten