Coen Doorn met trainer/coach Gert Jager.
Coen Doorn met trainer/coach Gert Jager. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl )

Podiumplaats voor Blaricumse karter Coen Doorn (15)

BLARICUM - Voor Coen Doorn uit Blaricum was de tweede ronde van de Chrono Winter Cup de bevestiging dat hij op de goede weg is voor het aanstaande seizoen. De 15-jarige karter uit Blaricum eindigde zondag in Berghem op het podium in de prestigieuze KZ2-klasse. Nog altijd één van de jongste deelnemers aan de koningsklasse van het Nederlandse karten liet hij zo meteen zien dat hij nu al een rijder is om rekening mee te houden.

"Het gaat steeds beter", luidde de logische conclusie van Doorn. "Ik word steeds sneller, ik heb steeds meer ervaring, al heeft de rest nog wel veel meer ervaring dan ik." Zie daar het euvel waar de snelheidsduivel mee te maken heeft. Gelukkig kan hij die relatief geringe ervaring in schakelkarts voor een groot deel goedmaken met zijn talent. En dus was hij zondag 'gewoon' voorin te vinden tijdens de jaarlijkse wintercompetitie die geldt als opwarmer voor het seizoen in het algemeen en het Nederlands kampioenschap in het bijzonder.

Pittige klasse

Hij keek dan ook met een goed gevoel vooruit op de komende races. "Ik merk dat het rijden in een KZ-kart steeds makkelijker gaat. Ik zit er steeds vaker vooraan bij qua rondetijden. Ik train dan ook veel. Ik zit elke zondag in de kart." Dat is ook nodig, realiseert hij zich, want KZ2 is een pittige klasse die niet voor niets de koningsklasse wordt genoemd. "Je moet veel tegelijk doen. Het is veel meer dan alleen gas geven. Maar hoe ik nu rijd, is al een groot verschil in vergelijking met mijn debuut een jaar geleden."

Dat hij in Berghem derde werd, had hem niet eens echt verbaasd. "Ik wist dat het met de snelheid wel goed zat. Al moet je dat dan natuurlijk nog wel laten zien in de kwalificatie en de races." De komende maanden hoopt hij zich behalve in het NK ook te kunnen bewijzen in het EK, WK en het DKM-kampioenschap. Een druk seizoen dus voor de Blaricummer, die brandt van de ambitie. "Ik rijd meer races dan vorig jaar, dat is alleen maar mooi. Ik wil winnen, zoveel mogelijk. Ik zie wel of ik ergens kampioen kan worden."

Zijn trainer en coach Gert Jager had in ieder geval veel vertrouwen in zijn rijder. "We maken nog steeds stappen", zei hij. "Het is gewoon een kwestie van jezelf blijven verbeteren. Coen is completer geworden, alles gaat gemakkelijker bij hem. Hij hoeft bij het rijden niet meer zoveel na te denken. Dat komt door de ervaring die hij al heeft opgedaan. We hebben nog wat mindere puntjes waar we aan gaan werken. Kunnen we die verbeteren, dan kan Coen voor heel mooie resultaten gaan zorgen."

Meer berichten