Foto: PR

Film- en boekavonden met Harry Peters in Brinkhuis

LAREN - Ter ere van het 100-jarig jubileum van de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum organiseren de bibliotheek en Film aan de Brink in maart en april twee boekverfilmingen in de theaterzaal van het Brinkhuis (Brink 29). De boekverfilming wordt ingeleid en nabesproken door Harry Peters. Wildlife op 18 maart en Colette op 22 april. De filmavonden beginnen om 19.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro.

Peters belicht boek en film vanuit unieke invalshoeken die het kijkplezier verhogen. Hij is oprichter van het kinderfilmfestival Cinekid. Tot 2002 was hij ook actief als distributeur. "Toen dat stopte, besloot ik van mijn hobby's - film en literatuur - mijn werk te maken." Hij ging erover schrijven en geeft inmiddels zo'n tachtig lezingen per jaar over het onderwerp. "Boekverfilmingen hebben ten onrechte vaak een negatief imago", vindt Peters. "Aan een boekverfilming kun je goed zien of de makers filmische kwaliteiten hebben. Het gaat er ook niet om het boek zo getrouw mogelijk te volgen. Het is juist leuk om te kijken hoe iemand daarmee omgaat en er commentaar op geeft."

De film Wildlife, geregisseerd door Paul Dano met Ed Oxenbould, Carey Mulligan en Jake Gyllenhaal volgt een 16-jarige jongen die met zijn ouders verhuist naar Great Falls, Montana. Zijn vader gaat daar aan de slag als golfleraar, maar raakt zijn baan later kwijt. Vervolgens ziet Joe het huwelijk van zijn ouders ineenstorten. Zijn vader besluit om zich als vrijwilliger op te geven om een grote bosbrand te bestrijden. Zijn moeder raakt verliefd op een andere man die Joe niet uit kan staan, omdat hij enkel vriendelijk tegen hem doet om bij zijn moeder in bed te kruipen.

De film Colette, geregisseerd door Wash Westmoreland met Keira Knightley, Dominic West en Eleanor Tomlinson. Een jonge plattelandsvrouw trouwt met een beroemde literaire ondernemer rond de eeuwwisseling in Parijs. Op verzoek van haar man schrijft ze bestsellers die onder zijn naam gepubliceerd worden. Haar zelfvertrouwen groeit en haar werk beïnvloedt niet alleen haar leven en huwelijk, maar ook de wereld om haar heen.

Meer berichten