Vondelier.
Vondelier. Foto: PR

Jazz in het Rosa Spier Huis

Algemeen

LAREN - In het nieuwe Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan 97 start vrijdag 14 februari (20.00 uur) een maandelijke jazzconcertreeks. Jazzkwartet Vondelier bijt het spits af. De toegang bedraagt 7,50 euro. Kaartverkoop via www.rosaspierhuis.nl of bij de receptie.

Het Rosa Spier Huis werkt voor deze concertreeks - in het kader van de programmalijn 'Jong & Oud door Kunst Verbonden' - nauw samen met twee conservatoria. In de visie van het Rosa Spier Huis dragen betekenisvolle ontmoetingen tussen bewoners en jongeren bij aan een inspirerend en artistiek klimaat in het Rosa Spier Huis. De komende jaren hebben de culturele uitwisselingen tussen jong en oud daarom speciale aandacht. Hierbij ligt de nadruk op samenwerkingsprojecten, workshops en concerten door studenten van diverse hogescholen voor de kunsten. Eén van deze samenwerkingsprojecten betreft jazzconcerten door studenten van het Conservatorium van Amsterdam en het Utrechts Conservatorium.

Jazzkwartet Vondelier maakt werelden van muziek. Dan weer neemt de heldere jazz de luisteraar mee naar de polder, dan weer naar de zwoele stad in de zomer. Deze Nederlandstalige luisterjazz is ontstaan uit een diepgevoelde liefde voor het leven, in al haar aspecten. Een samenwerking tussen Nederlandse dichter Mark Opfer en contrabassist William Barrett leidde tot de oprichting van Vondelier, waarin spannende jazzcomposities en lyrische, Nederlandstalige teksten samenkomen, vertolkt door zangeres Laura Dooge, ingebed door gitaristen Gijs Idema en Linus Eppinger en bassist William Barrett.

Uit de krant