Lumaka.
Lumaka. Foto: PR

Ensemble Lumaka presenteert ROSY! in het Rosa Spier Huis

Algemeen

LAREN ROSY! is een theatraal concert rondom de Nederlandse componiste Rosy Wertheim. Te zien op woensdag 19 februari om 20.00 uur in het Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan 97. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.rosaspierhuis.nl of bij de receptie.

Ensemble Lumaka opent in haar nieuwe productie de deuren van Rosy’s salon in de jaren 30 van de vorige eeuw. Parijs is een smeltkroes van beroemde componisten, schrijvers, filosofen en acteurs. Ensemble Lumaka komt bij elkaar in het denkbeeldige appartement van componiste Rosy Wertheim. De musici vertellen over mogelijke bijzondere ontmoetingen met Strawinsky, Milhaud, Honegger en misschien ook Coco Chanel. Daarbij discussiëren ze stevig over politiek, kunst en filosofie. Wellicht laat Rosy ook nog haar nieuwste compositie horen en speelt er iemand de nieuwste klassieker van Ravel… 

Ensemble Lumaka is op dit moment één van de meest actieve kamermuziekensembles van Nederland en uniek in zijn bezetting en specifieke klankwereld. Lumaka's inmiddels bijna 15-jarige carrière begon met het winnen van onder andere het Internationale Kamermuziekconcours Almere en Het Debuut (nu: Dutch Classical Talent). Sindsdien treedt het ensemble regelmatig op bij festivals, geeft concerten in het binnen- en buitenland en is vaak te horen op Radio 4 en de Concertzender. Ook verschenen er drie cd's bij Nederlandse en Duitse lables. De individuele leden zijn afkomstig van het Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest, als solisten actief of docent aan conservatoria.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 19 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant