Foto: © Bob Awick
update

Drugslab ontdekt in buitengebied Eemnes; zwaar bewapende agenten voor de deur

EEMNES - In het buitengebied van Eemnes is gisteravond een drugslab ontdekt. De politie deed een inval in een pand aan de Te Veenweg Zuid, dat dicht bij de A27 ligt. Het pand wordt sinds gisteravond zwaar bewaakt. Ook de brandweer is inmiddels ter plaatse.

Volgens omstanders is de eigenaar een half jaar terug - voor een periode van twee jaar - naar Zuid-Afrika vertrokken. Sindsdien wordt het pand verhuurd. In de afgelopen periode was er weinig tot geen beweging op het erf. Gisteravond rond half elf vloog er ook een helikopter boven het gebied. Eerder die dag stond de politie al te observeren. Wat er precies in het pand is aangetroffen, is nog niet duidelijk. 

Update

De politie heeft bekendgemaakt gisteravond rond negen uur een 66-jarige verdachte - een man uit Den Haag -  te hebben aangehouden. "In twee schuren op het perceel troffen we drugslaboratoria aan waar synthetische drug geproduceerd werden, vermoedelijk Chrystal Meth. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), gaat in de loop van de dag het drugslab ontmantelen."

De politie doet momenteel onderzoek op het terrein. Afgelopen nacht is het pand bewaakt en ook vandaag wordt er door het LFO onderzoek gedaan. De omvang is nog onduidelijk en het politieonderzoek gaat uiteraard door. Wie informatie of tips heeft, kan bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Meer berichten