Carla Resing is namens Versa Welzijn betrokken bij Dagje Hart van Laren.
Carla Resing is namens Versa Welzijn betrokken bij Dagje Hart van Laren. Foto: © Bob Awick

'Dagje Hart van Laren' vanaf 11 maart in Schering & Inslag

Algemeen

LAREN - "Dagbesteding 'Dagje Hart van Laren' moet vooral een leuke club worden voor mensen die daar behoefte aan hebben", zegt Carla Resing. Zij heeft ook - vier jaar terug - de Blaricumse variant opgezet en begeleidt deze nog altijd. De activiteitenbegeleidster werkt al twintig jaar bij Versa Welzijn. Ze weet als geen ander wat ze moet doen om mensen een gezellige dag te bezorgen.

De voor Laren nieuwe laagdrempelige dagbesteding, waarover officieel nog een collegebesluit genomen moet worden, is tot stand gekomen na inspanningen van wethouder Karin van Hunnik. Van Hunnik, die het Blaricumse concept nu één op één in Laren gaat doorvoeren, verwacht er veel van, maar beseft zich terdege dat deze nieuwe activiteit een aanloopperiode nodig heeft. "Dagje Blaercom, waar ook inwoners uit Laren naar toe gaan, zit momenteel beide dagen vol, en de dagbesteding in Theodotion is gesloten." In het mooie Laren is volgens Van Hunnik van alles te doen en hoewel de start en afsluiting van 'Dagje Hart van Laren' plaatsvindt in Schering & Inslag, kan voor de activiteiten uitgeweken worden naar bijvoorbeeld het Brinkhuis. "Maar een wandeling door het dorp, een boodschapje doen of de kunst in de buitenlucht bekijken, behoren ook tot de mogelijkheden."

Ieders kwaliteit

Daar is Resing, een geboren Larense, het helemaal mee eens. Ze voegt daar film kijken in het Brinkhuistheater aan toe, net als voor elkaar koffie inschenken en samen de tafel dekken. Resing gelooft in het werken vanuit de kracht van de deelnemers en het inzetten van ieders kwaliteit. "Ik observeer daarom veel en zit er niet bovenop." Ze hoopt op eigen inbreng van de deelnemers. "Wil men knutselen, dan kan dat." Niet iedereen hoeft in groepsverband mee te doen. "In Blaricum hebben we bijvoorbeeld een dame die het heerlijk vindt om te komen puzzelen. Ook neemt iemand zijn hond mee, maar die persoon heeft wel eerst de groep om toestemming moeten vragen. Als er iemand met de lunch vis wil eten, dan gaan we dat samen regelen. Er gebeurt van alles en iedere dag is ontzettend anders. Een heel belangrijk neveneffect is dat mantelzorgers ontlast kunnen worden, zodat zij een dagje voor zichzelf hebben."

Huisbezoek

'Dagje Hart van Laren' is geen club van kommer en kwel. Voor deze dagbesteding is geen indicatie nodig. Iedereen - jong en oud - die behoefte heeft aan een break in de week samen met anderen is welkom. Deelname kost 8 euro per dag en dat is inclusief de gezamenlijke lunch. "Zijn er dagen dat er niks uit uw handen komt, bijvoorbeeld doordat u een fysieke of mentale beperking heeft of zit u veel te veel alleen? Wees vanaf 11 maart elke woensdag van 10.00 tot 15.30 uur welkom in Schering & Inslag aan de Eemnesserweg." Mensen dienen zich wel van tevoren aan te melden. Carla Resing is te bereiken op telefoonnummer 06-31995656. "Ik ga met liefde desnoods op huisbezoek om mensen over de drempel heen te helpen", besluit zij. 'Dagje Hart van Laren' zoekt ook nog enthousiaste vrijwilligers.

Uit de krant