Geeft u ook aan Jantje Beton?
Geeft u ook aan Jantje Beton? Foto: Maaike Signer

Collecte Jantje Beton vandaag van start

Algemeen

BEL - De Jantje Beton Collecte vindt plaats van 2 tot en met 7 maart. Ook Scouting Maggy Lekeux doet zoals elk jaar weer mee met collecteren. "Omdat 50% van de opbrengst naar onze eigen clubkas gaat. Dit kunnen wij heel goed gebruiken bij de realisatie van onze nieuwe clubhuis", zegt Maaike Signer van de Larense scoutingvereniging.

Spelen is voor kinderen belangrijk, want bewegen zorgt voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Jammer genoeg wordt buiten spelen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Ook is het voor steeds meer kinderen moeilijk om zich aan te sluiten bij verenigingen.

Signer: "Wij, als Scouting Maggy Lekeux, vinden het enorm belangrijk dat kinderen buiten spelen en zich kunnen aansluiten bij verenigingen. Wij zetten ons daarom graag in voor Jantje Beton en gaan ervan uit dat u ook dit jaar weer helpt onze collectebussen te vullen!"

Uit de krant