Afbeelding
Foto: Reumafonds

Reumacomités zoeken collectanten

Algemeen

EEMNES - De jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland vindt van 16 tot en met 21 maart plaats. Collectanten zijn daarbij onmisbaar. ReumaNederland zoekt nog collectanten in Eemnes en Laren voor verschillende wijken en straten.

"Door te collecteren helpt u mee om de levens van meer dan twee miljoen Nederlanders met reuma te verbeteren", zegt Rob Kessler, die de collecte in Eemnes regelt.
Vorig jaar haalden alle collectanten samen bijna drie miljoen euro voor reumaonderzoek op. Opgeven als collectant of meer informatie? Mail Rob Kessler via rob.kessler@gmail.com..

Laren

De Larense coördinator, Lydia Soentjens, staat dit jaar centraal in het tijdschrift CollectieNieuws. Zij vertelt daarin over het enthousiaste Larense team en zegt onder andere: "Er blijft veel geld nodig voor onderzoek. Als je bedenkt dat vroeger heel veel mensen met reuma in een rolstoel zaten en nu niet meer, dan is dat een geweldige vooruitgang. Daar halen we geld voor op, want het kan nog beter!"
Reuma is een verzamelnaam voor ruim honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Eén op de negen Nederlanders kampt met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Tweederde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig in de zoektocht naar betere behandelmethoden. Voor meer informatie: Lydia Soentjens, 06-23161778.

Lydia Soentjens.

Uit de krant