Manueel therapeuten Luuk van Aller en Samira Waanders van Fysio Masters.
Manueel therapeuten Luuk van Aller en Samira Waanders van Fysio Masters. Foto: © Bob Awick
Advertorial

Fysio Masters is gespecialiseerd in behandeling van rug- en nekklachten

Bedrijven

LAREN - Luuk van Aller, manueel en fysiotherapeut, zocht een nieuwe uitdaging en die heeft hij gevonden bij Fysio Masters in Laren.

"Ik woon nu met mijn vrouw en drie jonge kinderen zo'n anderhalf jaar met veel plezier in Laren en reisde elke dag naar Amsterdam waar ik werkte als manueel en fysiotherapeut bij FysioMed, een groot Topsport Medisch Centrum. Mijn specialisatie is het behandelen van nek- en rugklachten. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging dichterbij huis en kwam in contact met Samira Waanders van Fysio Masters. Na ons eerste gesprek was ik direct enthousiast. Zij is ook manueel therapeut en wij willen patiënten écht van hun klachten af helpen. Daarbij maken we gebruik van een aantal bewezen technieken en innovaties om patiënten nog sneller pijnvrij te kunnen maken."

Goed luisteren

Van Aller vertelt dat een manueel therapeut gespecialiseerd is in onderzoek en behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en gewrichten. "Vaak beginnen die klachten door slijtage, over- en onderbelasting of een verkeerde manier van belasten. Nek- en rugklachten ontstaan vaak omdat mensen steeds minder bewegen, veel zitten en een stressvoller leven leiden. Daardoor kan de balans in het lichaam verstoord raken en zo ontstaan klachten. Mijn geheim? Het is belangrijk om het totaalplaatje in kaart te brengen. Dit betekent goed luisteren, testen, de oorzaak achterhalen en kijken naar het beroep en de levensstijl. Goede behandelresultaten behaal ik doordat ik verschillende (mobilisatie) technieken, dry needling en medical taping kan toepassen. Het is essentieel om de behandeltechnieken aan te passen aan de voorkeur van de patiënt en het stadium van het herstelproces. Hierbij geef ik ook effectieve oefeningen mee voor thuis. Deze zijn heel handig te raadplegen via onze eHealth-app."

Spinal Mouse

Fysio Masters werkt ook met de innovatieve Spinal Mouse. "Dit is een draadloze scanner die ik van boven naar beneden over de wervelkolom beweeg zodat alle gewrichten in beeld komen. De muis zendt de meetresultaten naar de laptop. Met deze testmethode kan ik precies zien waar de stijve of juist te soepele gedeelten zitten waardoor klachten en pijn kunnen ontstaan. Doordat het meteen zichtbaar is voor mij en de patiënt kan ik rug- en nekklachten heel gericht behandelen en zijn patiënten in de regel nog sneller van hun rugklachten af. In maart bieden we de ‘Spinal Mouse Rugscan’ gratis aan om zoveel mogelijk mensen van hun klachten af te helpen. Kom kennismaken met mij en Fysio Masters. Neem gerust contact op om een afspraak te maken."

Fysio Masters aan het Pastoor Hendrikspark 34 in Laren en is bereikbaar via 06-10343160. Meer informatie staat op www.fysiomasters.nl.

Uit de krant