Afbeelding
Foto: Politie

Politie schiet bij aanhouding 31-jarige Hilversummer

Algemeen

EEMNES - De politie heeft vrijdagavond bij de aanhouding van een 31-jarige Hilversum geschoten. Na een achtervolging vanuit Eemnes, die via de A27 in Dronten eindigde, reed de man op agenten in. Daarop losten agenten waarschuwingsschoten en werden de autobanden lek geschoten.

Tegen middernacht zagen surveillerende agenten een automobilist op de Te Veenweg Zuid in Eemnes rijden die zij wilden controleren. Na een stopteken ging de automobilist er vandoor. Hij is uiteindelijk in een doodlopende straat bij een terrein aan de Eskimolaan in Dronten gestopt. 

Nadat agenten hem het bevel gaven dat hij uit de auto moest komen, keerde hij het voertuig. Vervolgens schoten agenten de autobanden lek. Desondanks bleef de Hilversummer stukjes heen en weer rijden, maar hij kon geen kant op. 

Intussen werd het arrestatieteam ingeschakeld die uiteindelijk de man wist aan te houden. Bij de Hilversummer is een bloedproef afgenomen voor onderzoek naar drugs- en alcoholgebruik en zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden in afwachting van behandeling van de zaak bij het Openbaar Ministerie.

Uit de krant