Zorgwoningen aan het Van Erven Dorenspark.
Zorgwoningen aan het Van Erven Dorenspark. Foto: PR

Reducering van zorgwoningen op Van Erven Dorenspark

Algemeen

LAREN - Sherpa, die twee kavels aan het Van Erven Dorenspark bezit, wil er eentje afstoten. Daarom worden niet de geplande zestien, maar slechts tien zorgwoningen gebouwd. Op de kavel die verkocht wordt, kan een vrijstaande woning gerealiseerd worden. Dit laat wethouder Ton Stam de gemeenteraadsleden middels een schrijven weten.

"Het overleg met de buren is inmiddels succesvol afgerond; zij stemmen in met de gekozen invulling." Stam verwacht in mei of juni een aangepast bestemmingsplan aan de raad te kunnen voorleggen. "Gelet op de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Zevenend-Postiljon is het ter inzage leggen van een ontwerpbestemmingsplan niet nodig. Beroep kan alleen nog worden ingesteld door Sherpa en de buren, die beiden beroep hadden ingesteld tegen het bestemmingsplan Zevenend-Postiljon. Nu de buren met de invulling kunnen instemmen, lijkt de kans dat er beroep wordt ingesteld uitermate klein."

Afstoten ligt genuanceerder

Het ligt wel genuanceerde laat Lennart van Plateringen, adviseur Vastgoed & Projecten bij Sherpa Vastgoed weten. "In de communicatie van de gemeente ontbreekt dat we in de planvorming- en ideeënfase zitten. Het afstoten van de kavel is een idee dat wij hebben besproken met de gemeente maar waar intern bij ons nog een beslissing over moet worden genomen. Het klopt dat wij met de gemeente en met de buurman in goed overleg de plannen uitwerken en zo veel mogelijk rekening proberen te houden met ieders belangen en wensen. Ons idee is om voor alle omwonenden voor de zomer een informatieavond te organiseren waar wij uitleggen wat ons plan is en waar vragen gesteld kunnen worden en waar wij opmerkingen en/of tips van de omwonenden kunnen meenemen in ons plan. Hiervoor moeten de plannen echter wel meer definitief zijn, omdat wij anders onderwerpen presenteren die later toch weer anders worden."

Uit de krant