Burgemeester Joan de Zwart-Bloch
Burgemeester Joan de Zwart-Bloch Foto: Gemeente Blaricum

Burgemeester over coronabesmetting: 'Schrikken dat we hier nu mee te maken krijgen'

Zorg

BLARICUM - Burgemeester Joan de Zwart-Bloch heeft gereageerd op de besmetting van een 45-jarige man uit Blaricum met het coronavirus.

"Er is in onze gemeente sprake van een besmetting met het coronavirus. De GGD heeft dat in samenspraak met het RIVM vastgesteld bij 1 inwoner. Het gaat hierbij om een 45-jarige man uit Blaricum."

Nare boodschap
"Ik ben daarover geïnformeerd door de GGD. Voor de betrokken personen is dit een nare boodschap met impact. Direct zijn er maatregelen getroffen. Dat betekent dat de personen en hun gezinsleden gedurende 14 dagen thuis moeten blijven."

"De GGD brengt in kaart met wie de besmette persoon in contact is geweest. Het is schrikken dat we hier nu mee te maken krijgen, tegelijkertijd is het ook niet geheel onverwachts. Ik heb contact met de GGD over de situatie."

Vertrouwen in aanpak
"Het was te verwachten dat het aantal besmettingen in Nederland zou groeien en de kans dat er een geval in onze gemeente zou komen was aanwezig. Ik heb vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen."

"Inwoners wil ik dan ook vragen om de adviezen van het RIVM en de GGD op te volgen. Er is op dit moment geen reden om verdere maatregelen te treffen. De instanties werken goed met elkaar samen om verdere besmetting te voorkomen."

Uit de krant