Afbeelding
Foto: PR
update

Besmette Blaricummer is ouder met kinderen op Bernardusschool

Algemeen

BLARICUM - De 45-jarige man uit Blaricum bij wie het coronavirus is vastgesteld is een ouder met kinderen in groep 5 en 8 op de Bernardusschool in het Oude Dorp. Zijn gezin was op skivakantie in Noord-Italië. Zijn gezinsleden, ook twee schoolgaande kinderen, hebben geen klachten maar blijven de komende dagen wel thuis. De uitslag van zijn test werd dinsdagavond na laboratoriumonderzoek door het RIVM vastgesteld.

Guus Braakhuis, directeur van KBS Bernardus, heeft inmiddels alle ouders via een mail op de hoogte gesteld. "We staan in nauw contact met de GGD en zijn door hen op de hoogte gebracht. Zij staan ons bij en blijven ons van informatie voorzien. We volgen als school de richtlijnen vanuit het RIVM en de GGD. Dit betekent op dit moment dat de leerlingen gewoon naar school komen en alleen de kinderen van de betreffende ouder thuis blijven. De GGD heeft ons verzekerd dat wij ons geen zorgen hoeven maken. De al genoemde maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen blijven van kracht op school." 

Brief

KBS Bernardus is gevestigd in een scholencomplex waarin ook de openbare basisschool Blaricum, de peuterspeelzaal Blaricum en de buitenschoolse opvang Banjer zijn gevestigd. Ook zij zijn op de hoogtegebracht. GGD Gooi en Vechtstreek informeert scholen, kinderopvang en sportverenigingen over het coronavirusvia deze brief. Hierin worden voorzorgsmaatregelen en scenario’s geschetst. Ook wordt aangevenwaar men voor vragen en eventuele hulp terecht kan.

GGD Gooi en Vechtstreek brengt in kaart met wie de Blaricummer contact heeft gehad (contactonderzoek) om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt. Contacten worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Als deze contacten op hun beurt klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in thuisisolatie geplaatst en getest.

Alert

De GGD en het RIVM blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten worden gevonden: isolatie, bron- en contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. "Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich kan verspreiden", aldus de GGD.

Het maandag geopende callcenter van de GGD Gooi en Vechtstreek blijft langer geopend. Via een speciaal telefoonnummer 035-6926400 kunnen vragen worden gesteld over het coronavirus. Vandaag blijft dit telefoonnummer tot 20.00 uur bereikbaar voor vragen.

Update

Ondertussen blijken Blaricummers zich niet zo heel druk te maken over het coronavirus. De meesten reageren nogal nuchter. Een enkeling noemt alle toestand er omheen 'nogal opgeblazen' en noemt het zelfs 'pure onzin'. Voor een ander is het virus geen reden om de vakantie in Oostenrijk te annuleren. "Ik maak me er niet zo druk om. Lastig voor diegenen die de verschijnselen hebben. Ik ga er vanuit dat het een soort van griep is." "Gewoon goed opletten. Handen wassen en de regels volgen", zegt een plaatsgenote. "Het laat wel zien hoe klein de wereld is", zegt een inwoonster van Blaricum. "En we allemaal verbonden kunnen zijn over de hele aarde in een vloek en een zucht. Het laat ook zien hoe kwetsbaar we zomaar kunnen worden. Ik vind het wel boeiend om de coördinatie binnen de overheid te zien. Je leest steeds hetzelfde en weet toch niet echt hoe je weet of je ziek bent... en hoe ziek eigenlijk."

Uit de krant